Küüslaugu, oliivide ja fetajuustuga maitsestatud hakklihapätsikesed.
400-500 g veisehakkliha
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 dl hakitud fetajuustu
0.5 dl hakitud rohelisi oliive
1 muna
1 tl soola
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl kuivatet punet
1 tl musta pipart
praadimiseks õli
Peenesta sibul ja küüslauguküüned.
Sega kausis veisehakkliha, sibul, küüslauk, fetajuust, oliivid, muna ja maitseained. Sõtku hakkmass ühtlaseks ja jaota 12 tükiks.
Vormi märgade käte abil paksud piklikud kangid. Prae hakklihakangid pannil õlis kaunilt pruuniks.
Torka küpsetatud hakklihakangide sisse puuvardad.
Ruokamaailma retsept (Kreikkalaiset jauhelihakebekot). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Serveerisin koos tzatziki ning tomatisalatiga. Soovitan kõigile, väike vaheldus klassikalisele kotletile.
Kreeka hakklihavardad
Küüslaugu, oliivide ja fetajuustuga maitsestatud hakklihapätsikesed.