Kreeka vorstiroog

Soomes populaarne "lenkkimakkara" kaalub tavaliselt 450-600 g.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 rõngasvorst

0,5 dl tšilliga ketšupit

180 g fetajuustu kuubikuid

1 suur hakitud sibul

0,5 dl viilutatud musti oliive

400 g purustatud konservitud tomateid

suhkrut

1 tl kuivatet punet

2 sl hakitud värsket basiilikut

soola ja musta pipart

1 dl riivitud juustu

Valmistamine

Tükelda rõngasvorst paksudeks viiludeks, sega tšilliketšupiga ning laota võitatud ahjuvormi.

Puista peale fetajuustukuubikud, hakitud sibul, oliivid.

Sega purustatud tomatid suhkru, maitseainete ja ürtidega, kalla vormi. Puista peale riivitud juust.

Küpseta 225kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni vorst on läbi kuumenenud ja vormiroog pealt kergelt pruunistunud.

Serveeri keedetud makaronide või kartulipudruga.

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR