300 g aasiapäraseid nuudleid
450 g kanafileed (2 tk)
2-3 suurt porgandit
1 punane paprika
1 sibul
2-3 cm jupp ingverijuurt
600 g Hiina kapsast
2 sl õli
3 sl sojakastet
2 sl magusat tšillikastet
1 tl seesamiõli
rohelist sibulat
Valmista nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta ja jäta ootele. (Soovi korral lõika kääridega lühemaks, et lastel oleks mugavam süüa).
Valmista ette kõik toiduained ja tõsta pliidi kõrvale oma järge ootama. Lõika kanafileed ribadeks. Koori ja lõika porgand peenikesteks kangideks. Tükelda sibul - lõika mõlemad otsad maha, siis sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Puhasta paprika seemnetest, lõika paprika õhukesteks viiludeks. Lõika hiina kapsas ribadeks. Riivi ingver.
Kuumuta vokkpannil või tavalisel suurel sügaval pannil õli. Tõsta pannile kanaribad ja prae segades, kuni kanaribad on värvi muutnud. Lisa porgand, sibul, paprika ja ingver ning prae segades veel 3 minutit. Lisa hiiina kapsas ning prae segades paar minutit, kuni hiina kapsas on "kokku kukkunud". Lisa soja- ja tšillikaste ja kuumuta läbi.
Alanda kuumust, tõsta pannile eelnevalt keedetud ja nõrutatud nuudlid. Sega kana-köögiviljaseguga läbi, kata pann kaanega ja lase 5 minutit haududa. Lisa seesamiõli, sega läbi. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri.
Idee Mari-Liis Iloveri toimetatud Pereköögist (2013)
mulle meeldib kana
TA on autistlik ya ei tea
Fotol oleva roa sisse läks 1 punane paprika ja 3 erivärvilist porgandit (kollane, oranž, tavaline).
Kui oranž porgand on erivärvi, siis mis värvi on tavaline porgand?
Kasutasin munanuudleid, porgandi riivisin jämeda riiviga ning nn kastmeaineid lisasin natuke rohkem - mulle väga maitses!
Vokiroog kana ja hiina kapsaga
Aasiapärane lihtne vokiroog meeldib ka lastele, köögivilju võid lisada vastavalt sellele, mis Sul külmkapis leidub.