Vokiroog kana ja hiina kapsaga

Aasiapärane lihtne vokiroog meeldib ka lastele, köögivilju võid lisada vastavalt sellele, mis Sul külmkapis leidub.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20-25 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g aasiapäraseid nuudleid

450 g kanafileed (2 tk)

2-3 suurt porgandit

1 punane paprika

1 sibul

2-3 cm jupp ingverijuurt

600 g Hiina kapsast

2 sl õli

3 sl sojakastet

2 sl magusat tšillikastet

1 tl seesamiõli

rohelist sibulat

Valmistamine

Valmista nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta ja jäta ootele. (Soovi korral lõika kääridega lühemaks, et lastel oleks mugavam süüa).

Valmista ette kõik toiduained ja tõsta pliidi kõrvale oma järge ootama. Lõika kanafileed ribadeks. Koori ja lõika porgand peenikesteks kangideks. Tükelda sibul - lõika mõlemad otsad maha, siis sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Puhasta paprika seemnetest, lõika paprika õhukesteks viiludeks. Lõika hiina kapsas ribadeks. Riivi ingver. 

Kuumuta vokkpannil või tavalisel suurel sügaval pannil õli. Tõsta pannile kanaribad ja prae segades, kuni kanaribad on värvi muutnud. Lisa porgand, sibul, paprika ja ingver ning prae segades veel 3 minutit. Lisa hiiina kapsas ning prae segades paar minutit, kuni hiina kapsas on "kokku kukkunud". Lisa soja- ja tšillikaste ja kuumuta läbi. 

Alanda kuumust, tõsta pannile eelnevalt keedetud ja nõrutatud nuudlid. Sega kana-köögiviljaseguga läbi, kata pann kaanega ja lase 5 minutit haududa. Lisa seesamiõli, sega läbi. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri. 

Idee Mari-Liis Iloveri toimetatud Pereköögist (2013)

LISA KOMMENTAAR

kana
postitatud 29.03.2017 14:37

mulle meeldib kana

Pille
postitatud 02.04.2017 19:49

Fotol oleva roa sisse läks 1 punane paprika ja 3 erivärvilist porgandit (kollane, oranž, tavaline).

Ebatavaline porgand
postitatud 30.05.2018 14:20

Kui oranž porgand on erivärvi, siis mis värvi on tavaline porgand?

Pihlakmari
postitatud 10.09.2022 20:51

Kasutasin munanuudleid, porgandi riivisin jämeda riiviga ning nn kastmeaineid lisasin natuke rohkem - mulle väga maitses!