Õlles hautatud seakoot

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 seakoot

2 pudelit õlut

1 porgand

1 väiksem loorberileht

paar nelki

4 tera vürtspipart

1 sl mett

soola

hautamisvedelikku

Kaste:

1 sibul

võid

1 sl nisujahu

Valmistamine

Hõõru seakoot soolaga ja pane ahjupotti. Lisa õlu ja ülejäänud koostisosad. Hauta seakooti ahjus, kaane all 3-4 tundi

Hautamisvedelikust võid tea kastme. Selleks haki sibul ning prae võis. Lisa soovi korral jahu, kuumuta pannil läbi. Lisa hautamisvedelik ja koos seakoodiga haudunud porgand tükeldatult.

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta veel veidi.

Kõrvale paku aedvilja, nt täidetud baklažaani, ja ahju- või keedetud kartuleid.

Retsept on mugandatud ajakirjast Elukiri (veebruar 2005), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

 

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 05.03.2010 09:16

Minu jaoks oli liiga tugev õllemaitse, aga kartulipüree ja pangesalatiga oli küll hea. Kooti ilma lisanditeta ma söönud ei oleks.