Suitsukalakaste

Suitsukalakaste sobib hästi kuumade ahjukartulite või värske aedviljasalatiga. Veidi paksem kaste sobib hästi ka võileiva peale või topeltvõileiva sisse.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g hoolega puhastatud suitsukala

2 dl hapukoort ja/ või majoneesi

maitse järgi sidrunimahla

soola ja valget pipart

hakitud tilli

Valmistamine

Peenesta puhastatud suitsukala köögikombainis. Maitsesta saadud suitsukalapasta sidrunimahla, pipra ja soolaga. Lisa hapukoor ja/või majones, kuni saad piisavalt koheva külma kastme.

Till lisa kas kastmele või kasuta kaunistamiseks.

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta ainult hapukoort.
  • Paleo-versiooni jaoks kasuta korralikku majoneesi.
  • LCHF versiooni jaoks kasuta korralikku majoneesi või 30% hapukoort. 

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

ErleS
postitatud 20.10.2010 19:44

Maitsev. Lihtne valmistada ja nö traditsioonilise maitsega. Kasutasin suitsulatikat, mida köögikombaini puudumisel eraldi ei peenestanud. Kuna latikas on pehme kala, siis ilmselt seda polegi vaja teha.

Piret
postitatud 22.01.2014 17:47

Sidrunimahla panin maitse järgi (ei pannud terve sidruni mahla). Sõime keedetud kartulitega ja kõrvale marineeritud kurki.

Kaare
postitatud 28.07.2016 14:47

Majoneesiga tuleb minu arvates parem.