500 g vinnutatud chorizo-vorsti
1 sl oliiviõli
2 rosmariinioksa (ainult lehed)
0,25 tl tšillihelbeid
soola ja musta pipart
125 ml punast veini
400 g konservitud purustatud tomateid
2 sl pruuni suhkrut
Serveerimiseks:400 g tagliatelle makarone
250 g pühvlipiimast Mozzarella juustu
Eemalda chorizo-vorstidelt nahk, lõika vorstid väiksemateks tükkideks. Siis pane vorstitükid köögikombaini ning haki peeneks. Pane ootele.
Kuumuta õli suurel praepannil tugeval kuumusel. Lisa rosmariinilehekesed ning kuumuta 30 sekundit. Võta rosmariin õlist välja.
Lisa pannile hakitud chorizo, purustatud küüslauk, sool-pipar. Kuumuta segades 3-4 minutit, kuni küüslauk ja chorizo on kuldsed ja krõbedad. Lisa vein ja kuumuta pool minutit. Lisa purustatud tomatid ning suhkur, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pann kaanega ning lase kastmel 5-6 minutit podiseda, kuni see on veidi paksenenud.
Samal ajal keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Tõsta umbes detsiliitri jagu pastakeeduvett kõrvale ning sega chorizo-kastme hulka, makaronid aga kurna.
Jaota nõrutatud makaronid taldrikutesse, tõsta peale chorizo-segu, tükkideks rebitud pühvli-mozzarella, krõbedad rosmariinilehekesed ja veidi musta pipart.
Donna Hay retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Chorizo Bolognese
Klassikalise Bolognese-kastme krutskiga variant, kus veisehakkliha asemel on kasutatud vürtsika chorizo-vorsti sisu.