Chorizo Bolognese

Klassikalise Bolognese-kastme krutskiga variant, kus veisehakkliha asemel on kasutatud vürtsika chorizo-vorsti sisu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud chorizo-vorsti

1 sl oliiviõli

2 rosmariinioksa (ainult lehed)

0,25 tl tšillihelbeid

2 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

125 ml punast veini

400 g konservitud punaseid tomateid

2 sl pruuni suhkrut

Serveerimiseks:

400 g tagliatelle makarone

250 g pühvlipiimast Mozzarella juustu

Valmistamine

Eemalda chorizo-vorstidelt nahk, lõika vorstid väiksemateks tükkideks. Siis pane vorstitükid köögikombaini ning haki peeneks. Pane ootele. 

Kuumuta õli suurel praepannil tugeval kuumusel. Lisa rosmariinilehekesed ning kuumuta 30 sekundit. Võta rosmariin õlist välja. 

Lisa pannile hakitud chorizo, purustatud küüslauk, sool-pipar. Kuumuta segades 3-4 minutit, kuni küüslauk ja chorizo on kuldsed ja krõbedad. Lisa vein ja kuumuta pool minutit. Lisa purustatud tomatid ning suhkur, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pann kaanega ning lase kastmel 5-6 minutit podiseda, kuni see on veidi paksenenud. 

Samal ajal keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente.  Tõsta umbes detsiliitri jagu pastakeeduvett kõrvale ning sega chorizo-kastme hulka, makaronid aga kurna. 

Jaota nõrutatud makaronid taldrikutesse, tõsta peale chorizo-segu, tükkideks rebitud pühvli-mozzarella, krõbedad rosmariinilehekesed ja veidi musta pipart. 

Donna Hay retsept, pildi tegi Ilse

LISA KOMMENTAAR