Ahjulõhe majoneesiga

Mahlane ja meeldiva maitsega ahjulõhe või -forell. Lisandiks sobib hästi nt aurutatud spargelkapsas või võis hautatud käharkapsas.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-800 g lõhefileed

1 tl sidrunipipart

Majoneesikate:

3 sl hakitud tilli

2 tl Põltsamaa või Dijoni sinepit

200 g Hellmann's majoneesi

0.5 tl Meira sidrunipipart

Valmistamine

Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega). Tõsta forelli- või lõhefilee ahjuvormi, maitsesta sidrunipipraga.

Sega omavahel majonees, hakitud till ja sinep, maitsesta sidrunipipraga. Määri majoneesikaste kalafileele.

Kata vorm pealt fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Eemalda foolium umbes 5 minutit enne küpsemisaja lõppu, et vormiroog saaks kauni jume.

Nipid ja soovitused:

  • Majoneesi võid teha ise selle retsepti järgi või osta poest Hellmann's Original majoneesi. 
  • Kui kasutad Santa Maria sidrunipipart, pole eraldi soola lisada vaja (40% antud maitseainesegu koostisest on sool). Kui kasutad mõne muu firma toodet (nt Meira soolavaba sidrunipipart), siis lisa nii kalafileele kui ka majoneesikattele ka veidi soola. Loomulikult võid kasutada ka lihtsalt soola-pipra-sidrunimahla segu.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 21.09.2006 12:31

Väga lihtne teha ja superhea tulemus!

Kristel
postitatud 14.09.2007 17:20

tõesti väga lihtne valmistada, väga super tulemus

Sirliiz
postitatud 30.06.2008 16:16

Täna õhtul läheb kordamisele. Ülimalt lihne valmistada ja maitsev.

Dee
postitatud 26.10.2008 21:57

Juurde võtsime kartulit ja hapukoorekastet marineeritud kurgiga. Meile väga maitses. :)

Dee
postitatud 21.11.2009 22:19

Tegin täna jälle, no ikka nii hää on! Majonees lõppes otsa, panin siis vahukoort juurde; kuna majonees oli Felixi 3%, siis tuli kaste niimoodi pooleks paraja paksusega. Sidrunipipart polnud, pigistasin siis veits sidrunit ja surasin valget pipart kah hulka. Sõimegi niisama, ilma igasuguste lisanditeta. Meie lemmikroog. :)

Pille
postitatud 05.01.2017 18:19

Meie pere laual ka aeg-ajalt :)

Kaare
postitatud 05.01.2017 19:36

Väga maitsev, ka lapsed kiitsid heaks!

ÕunaIiris
postitatud 12.12.2018 10:19

Mmm.... kallis kaasa tegi ja kõik kiitsid. Maitsev ja lihtne retsept. (Isegi neile, kes kala tegemist pelgavad)

Virve Ellamaa
postitatud 13.10.2019 16:02

Hüva asi!