4 väiksemat suvikõrvitsat
Täidis:1 sl oliiviõli
400-450 g hakkliha - nt
2-3 hakitud küüslauguküünt
0.5 tl soola
150 g Saare toorjuustu
0.25 tl piprasegu
väike kimp hakitud värsket koriandrit või peterselli
Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, uurista teelusikaga seest tühjaks.
Pruunista hakkliha õlis, lisa hakitud küüslauk ja prae paar minutit. Sega juurde toorjuust ja hakitud koriander, maitsesta soola-pipraga.
Täida suvikõrvitsad praetud hakklihaseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni hakklihakate on pruunistunud ja suvikõrvits pehme.
Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tegin küüslaugumaitselise toorjuustuga. Hapukas maitse jäi täidises domineerima, aga muidu igati maitsev roog.
Kuna suvikõrvitsad ahjus pehmeks saada võtab alati nii kaua aega siis kasutan kiiremat varianti, pistes minutiks või paariks uuristatud kõrvitsad mikrosse ja pool tööd ongi tehtud. Poolpehmetele täidis ja ahju. Valmis ongi! :)
Meie tegime sama rooga suvisel moel grillides kõrvitsaid fooliumi sees
Vahemere ääres ka neid noori pandi enne täitmist 2-3 min keema, nõrutati, täideti, kaeti riivsaia-parmesani seguga ja puuahju. Keele viis alla :)
Pelgan seda hapukat maitset. Ise tegin hakkliha, sibul, küüslauk, pipar, maitseroheline ja peale riivitud juust - meie perele maitses väga.
Tegin ka just seda suurepärast hõrgutist. Lisasin veidi kibepipart ka. Mina maitsestaks kõrvitsaid veidikese soolaga enne, kui liha sisse panna. Kuigi kõrvitsad olid retseptis toodud suurusega, kulus mul hakkliha 600 grammi, mistõttu ka toorjuustu veidi rohkem.
Oli väga maitsev :)
Mina kasutasin veisehakkliha ja toorjuustu asemel hapukoort. Maitses hea.
Ülihea :) Peale panime tilli-hapukoore kastet. Läheb kindlasti kordamisele, kuigi mehele ei meeldinud.
Mehega peab ju ka arvestama
Alati ei saa kõigiga arvestada :) Mina teen vahepeal taimetoitu - mees tahaks vaid liha, aga ma ei kavatsegi talle seda alati pakkuda. Kui soovib, siis tehku mõnikord ise süüa :) Aga et ta ei oska, seega söögu siis seda, mida antakse. Ma ütlen alati - ei pea vaid naine süüa tegema - iga täiskasvanud inimene võiks seda osata :)
Imehead :) Mees sõi ja kiitis, kuigi ei ole muidu üldse suvikõrvitsa fänn :)
Tegin ka. Kasutasin küüslaugu-toorjuustu, tavalist küüslauku ei pannud. Tulid imehead! Ka mu toidupirts-vanim laps sõi, teadmata, et seal on sees küüslauk :)
Täidetud suvikõrvitsad mulle väga maitsevad. Võimalustel pole piire ja ka see retsept siin annab väga mõnusa tulemuse. Mina hakkisin siis kõrvitsatest välja uuristatud sisu veidi peenemaks ja segasin täidise hulka. Täidis mahtus kõik kenasti ära ja sai mõnus suvine roog !
Kui suvikõrvitsahooaeg uuesti tuleb, siis proovin.
Täidetud suvikõrvitsad
Hakkliha ja toorjuustuga täidetud suvikõrvitsatele on lisatud rohkelt maitserohelist. Mina kasutasin koriandrit, aga kellele koriander ei meeldi, võib võtta peterselli, sellerilehti, harakputke vms.
Nami-Nami soovitab kasutada Saare toorjuustu.