Täidetud suvikõrvitsad

Hakkliha ja toorjuustuga täidetud suvikõrvitsatele on lisatud rohkelt maitserohelist. Mina kasutasin koriandrit, aga kellele koriander ei meeldi, võib võtta peterselli, sellerilehti, harakputke vms.

Nami-Nami soovitab kasutada Saare toorjuustu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat suvikõrvitsat

Täidis:

1 sl oliiviõli

400-450 g hakkliha - nt

kalkunihakkliha

2-3 hakitud küüslauguküünt

0.5 tl soola

150 g Saare toorjuustu

0.25 tl piprasegu

väike kimp hakitud värsket koriandrit või peterselli

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, uurista teelusikaga seest tühjaks. 

Pruunista hakkliha õlis, lisa hakitud küüslauk ja prae paar minutit. Sega juurde toorjuust ja hakitud koriander, maitsesta soola-pipraga.

Täida suvikõrvitsad praetud hakklihaseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni hakklihakate on pruunistunud ja suvikõrvits pehme.

Nipid ja soovitused:

  • Eelista üsna noori (ca 20 cm pikk, 4-5 cm läbimõõduga) suvikõrvitsad, mis pehmenevad kenasti 20 minuti jooksul. Kui Sul on kõvemad isendid, siis võid neid esmalt ahjus veidi küpsetada.
  • Soovi korral haki ka väljauuristatud suvikõrvits peeneks ning lisa täidisele.

Loe veel:

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 30.07.2010 16:06

Tegin küüslaugumaitselise toorjuustuga. Hapukas maitse jäi täidises domineerima, aga muidu igati maitsev roog.

rinka
postitatud 15.08.2011 23:53

Kuna suvikõrvitsad ahjus pehmeks saada võtab alati nii kaua aega siis kasutan kiiremat varianti, pistes minutiks või paariks uuristatud kõrvitsad mikrosse ja pool tööd ongi tehtud. Poolpehmetele täidis ja ahju. Valmis ongi! :)

Kati
postitatud 26.07.2013 09:35

Meie tegime sama rooga suvisel moel grillides kõrvitsaid fooliumi sees

Thredahlia
postitatud 26.07.2013 09:45

Vahemere ääres ka neid noori pandi enne täitmist 2-3 min keema, nõrutati, täideti, kaeti riivsaia-parmesani seguga ja puuahju. Keele viis alla :)

tiium
postitatud 26.07.2013 14:21

Pelgan seda hapukat maitset. Ise tegin hakkliha, sibul, küüslauk, pipar, maitseroheline ja peale riivitud juust - meie perele maitses väga.

Leno K @ FB
postitatud 27.07.2013 22:30

Tegin ka just seda suurepärast hõrgutist. Lisasin veidi kibepipart ka. Mina maitsestaks kõrvitsaid veidikese soolaga enne, kui liha sisse panna. Kuigi kõrvitsad olid retseptis toodud suurusega, kulus mul hakkliha 600 grammi, mistõttu ka toorjuustu veidi rohkem.

Kersti T @ FB
postitatud 28.07.2013 22:15

Oli väga maitsev :)

Kadri
postitatud 11.08.2013 19:28

Mina kasutasin veisehakkliha ja toorjuustu asemel hapukoort. Maitses hea.

Piret
postitatud 19.11.2013 21:28

Ülihea :) Peale panime tilli-hapukoore kastet. Läheb kindlasti kordamisele, kuigi mehele ei meeldinud.

Kah mees
postitatud 19.08.2015 16:59

Mehega peab ju ka arvestama

.
postitatud 12.08.2018 17:30

Alati ei saa kõigiga arvestada :) Mina teen vahepeal taimetoitu - mees tahaks vaid liha, aga ma ei kavatsegi talle seda alati pakkuda. Kui soovib, siis tehku mõnikord ise süüa :) Aga et ta ei oska, seega söögu siis seda, mida antakse. Ma ütlen alati - ei pea vaid naine süüa tegema - iga täiskasvanud inimene võiks seda osata :)

Kaia
postitatud 03.07.2014 13:28

Imehead :) Mees sõi ja kiitis, kuigi ei ole muidu üldse suvikõrvitsa fänn :)

Marika
postitatud 08.07.2015 14:35

Tegin ka. Kasutasin küüslaugu-toorjuustu, tavalist küüslauku ei pannud. Tulid imehead! Ka mu toidupirts-vanim laps sõi, teadmata, et seal on sees küüslauk :)

Ilse
postitatud 15.07.2017 14:44

Täidetud suvikõrvitsad mulle väga maitsevad. Võimalustel pole piire ja ka see retsept siin annab väga mõnusa tulemuse. Mina hakkisin siis kõrvitsatest välja uuristatud sisu veidi peenemaks ja segasin täidise hulka. Täidis mahtus kõik kenasti ära ja sai mõnus suvine roog !

Pille
postitatud 06.10.2023 10:14

Ilse pilt ka:

Maalt ja hobusega
postitatud 10.11.2024 18:09

Kui suvikõrvitsahooaeg uuesti tuleb, siis proovin.