400 g puhastatud kalafileed või kalahakkliha
1 suur sibul
1.5 dl crème fraîche'i
0.75 dl riivsaia
50 g sulatatud võid
2 muna
1 sl sidrunimahla
0.75 tl soola
Karri-ananassikaste:50 g võid
1 sl karripulbrit
1 väike sibul
1 dl nisujahu
3-4 dl piima
1 dl purustatud konservitud ananassi
1 tl suhkrut
1 tl soola
2 dl crème fraîche'i
1 väike küüslauguküüs
Valmista kalavorm. Peenesta kalafileed ja sibul köögikombainis või hakkmasinaga.
Sega creme fraiche ja riivsai, lase veidi paisuda. Sega kõik ained omavahel, viimasena lisa vahustatud munavalged.
Tõsta segu võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud ahjuvormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus 75 minutit.
Kummuta valmis kalavorm taldrikule ja serveeri keedetud spargelkapsa ja karri-ananassikastmega.
Valmista kaste:
Peenesta sibul. Kuumuta pannil või, lisa karri ja sibul. Hauta sibul pehmeks.
Sega juurde jahu ja piim. Keeda kastet paar minutit.
Lisa seejärel ananassikonserv, maitseained ja koor.
Kuumuta kaste läbi ja serveeri kalavormi juurde.
Retsept on soome ajakirjast Gloria (4/1995, Kalamureke & curry-ananaskastike). Pildi tegi ZOOZI.
Kalavorm karri-ananassikastmega
Lihtsale kalahakklihavormile annab maitset ananassiga karrikaste.