Kalakotletid või -pulgad

Sama põhiretsepti järgi võib valmistada kalast nii kotlette kui ka kalapulki.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kalahakkliha - nt

turska või latikat või haugi või koha

2 muna

3 sl kartulitärklist

1.5 tl soola

0.5 tl sidrunipipart

1 tl basiilikut või tilli

2-3 sl piima vajadusel

Paneerimiseks:

1-2 dl riivsaia

Valmistamine

Aja kalafileed läbi hakkmasina või peenesta köögikombainis. 

Sega kalahakkliha, munad, kartulijahu, sool, sidrunpipar ja maitseroheline (kui segu väga kuiv tundub, võid lisada lusikatäie või kaks piima). Lase hakkmassil külmkapis või muidu jahedas veidi seista.

Vormi märgade kätega hakkmassist kalapulgad, -kotletid, -pallid vms. Veereta riivsaias ja prae kotletid kuumas õlis kuldpruuniks.

Serveeri kartulipudru ja salatiga, juurde paku külma hapukoorekastet.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 05.05.2010 14:17

kasutasin basiiliku asemel tilli. Ning kuna latikafilee oli minu meelest üsna vesine, siis panin piima 0,5 dl ja arvan et rohkemaga poleks seda massi pärast vormida saanud.

Pille
posted on 16.05.2017 15:06

Liilia saadetud pilt:

OlgaKa
postitatud 15.09.2014 10:52

Väga hea retsept! Vähendasin samuti piima kogust ja olid parasjagu vormitavad. Kuigi pikliku kuju saavutamine oli üsna keeruline.. :)