Kui glögi sageli valmistada, siis tasub külmkappi valmistada pudelitäie glögikontsentraati.
1 l vett
2 pöidlasuurust ingverijuurejuppi
2 kaneelikoort
40 nelki
2 sl kardemoni seemneid
Sega kõik ained potis ning keeda tasasel tulel umbes tund aega. Lase jahtuda, kurna läbi sõela.
Säilita pudelis külmkapis. Serveerimiseks lisa glögikontsentraati vastavalt maitsele punaveinile.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
lisasin ka apelsinikoort ja sai mõnus vürtsine konsentraat. veinile lisades segasin juurde ka veidi mett
Liilia pilt ka:
Kuna kontsentraat on mõrkjas, sobib hästi magusamatele mahladele/veinidele.
Panin lisaks pisut vürtspipart, 2 tähtaniisi ja poole apelsini kooreribad. Alustuseks tegin sellega masala chaid, aga kohe proovin ka veiniga.
Think outside the box! :)
Glögikontsentraat
Kui glögi sageli valmistada, siis tasub külmkappi valmistada pudelitäie glögikontsentraati.