Itaalia jõulukook

Itaalia jõulukook säilib kaetult külmkapis 1 kuu, seega saab selle varakult enne jõule valmis teha.

Kogus
32 väikest tükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

200 g jämedalt hakitud kooritud mandleid

150 g jämedalt hakitud kuivatatud datleid

150 g jämedalt hakitud kuivatatud aprikoose

100 g kuivatatud jõhvikaid

100 g jämedalt hakitud kreeka pähkleid

1 dl e. 60 g nisujahu

0.75 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl riivitud muskaatpähklit

0.25 tl jahvatatud koriandriseemneid

0.75 tl jahvatatud nelki

125 g e. 1 dl mett

125 g e. 2,5 dl tuhksuhkrut

Kaunistuseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sulata või tugeval kuumusel potis, aga ära pruunista. Lisa mandlid ning kuumuta pidevalt segades umbes 5 minutit, sega aeg-ajalt.

Sega kuivatatud puuviljad, kreeka pähklid, jahu ja maitseained koos jahtunud mandlitega.

Sega väikeses paksupõhjalises potis mesi ja tuhksuhkur. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ning keeda segades umbes 3 minutit, kuni segu vahutab ja on kuldne. Lisa puuviljasegule.

Kui segu on veidi jahtunud, siis sega käte abil ühtlaseks.

Vooderda Ø 22 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru tainas vormi. Silu märja lusikaga pealt ühtlaseks.

Kata kook küpsetuspaberikettaga ning küpseta 150kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Lase vormis jahtuda. Tõsta alusele, kata nt fooliumiga ning hoia järgmise päevani toatemperatuuril.

Serveerimiseks sõelu koogile tuhksuhkrut ning lõika kook hästi õhukesteks viiludeks.

Retsept on pärit taanlaste "Karolines Køkken" retseptivihikust (Italiensk konfektkage).

LISA KOMMENTAAR