500 g kalkuni rinnafileed
2 sl õli
soola ja musta pipart
1 dl magusat tšillikastet
500 g kartulit
1 punane paprika
3 tomatit
1 punane sibul
2 sl palsamiäädikat
hakitud värsket basiilikut
Keeda või auruta kartulid pehmeks.
Lõika kalkunifilee kuubikuteks ning pruunista need pannil ümberringi õlis. Maitsesta soola ja pipraga.
Vala peale tšillikaste, sega läbi. Tõsta kalkunikuubikud kõrvale ja hoia soojas.
Tükelda paprika, lõika tomatid sektoriteks, viiluta sibul ja haki küüslauguküüs. Kuumuta pannil veel veidi õli ja prae aedvilju tasasel tulel 5 minutit.
Tõsta pann tulelt, sega juurde palsamäädikas. Lisa tükeldatud kartulid, kalkunifileekuubikud ja basiilik.
Serveeri kohe.
Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (Oktoober 2004)
Soe kalkunisalat osutus väga menukaks ja läheb kindlasti veel kordamisele.
Meie pere viimase aasta lemmik kiirtoit. Teen seda vist juba mitu korda kuus, järeltuleva põlvkonna tungival nõudmisel. Kui eelmisest päevast on kartuleid järel, olen lihtsalt need suurte tükkidena ära praadinud ja siis salatisse seganud - ikka on hea.
Soovitan. Töö kiire ja korralik!
Soe kalkunisalat