Tuunikala-aedviljapirukas

Maitsev tuunikala-tomati-porrupirukas kartuli-muretainapõhjal.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

3 tk keedetud kartulit

100 g võid

1 tl küpsetuspulbrit

2 dl nisujahu

1 dl vett või piima

1 tl soola

Täidis:

2 tuunikalakonservi

4 tomatit

1 tl kuivatatud basiilikut

1 porru

2-2.5 dl hapukoort

1 tl soola

100-150 g riivitud juustu

1-2 muna

Valmistamine

Suru kartulid kahvliga katki, sega juurde või ja küpsetuspulbriga segatud jahu ja sool. Sega hoolega, viimasena lisa piim. Lase tainal külmkapis veidi taheneda, siis suru pirukavormi põhjale ja servadele.

Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Viiluta tomatid ja peenesta porru. Nõruta tuunikalakonservid. Laota tomatid, porru ja tuunikalatükid kihiti eelküpsetatud pirukapõhjale. Kihtide vahele puista soola, pipart ja basiilikut.

Sega hapukoor ja munad, maitsesta soolaga ning kalla täidisele. Puista peale riivitud juustu.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Soome ruokala.tv retsept (Alex Nurmi, Tonnikala-kasvispiiras)

LISA KOMMENTAAR

MargitS
postitatud 16.11.2009 18:18

Mõnus!