Suru kartulid kahvliga katki, sega juurde või ja küpsetuspulbriga segatud jahu ja sool. Sega hoolega, viimasena lisa piim. Lase tainal külmkapis veidi taheneda, siis suru pirukavormi põhjale ja servadele.
Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Viiluta tomatid ja peenesta porru. Nõruta tuunikalakonservid. Laota tomatid, porru ja tuunikalatükid kihiti eelküpsetatud pirukapõhjale. Kihtide vahele puista soola, pipart ja basiilikut.
Sega hapukoor ja munad, maitsesta soolaga ning kalla täidisele. Puista peale riivitud juustu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Soome ruokala.tv retsept (Alex Nurmi, Tonnikala-kasvispiiras)
Tuunikala-aedviljapirukas
Maitsev tuunikala-tomati-porrupirukas kartuli-muretainapõhjal.