2 suurt peotäit hästi küpseid ploomtomateid (eemalda seemned)
1 suur peotäis soolatud kappareid (leota ja nõruta)
0.5 hakitud punast sibulat või šalottsibulat
0.5 hakitud küüslauguküünt
1 suur peotäis hakitud värsket peterselli
1 dl tomatimahla
maitse järgi palsamiäädikat (balsamico)
parajalt oliiviõli
maitse järgi tšillihelbeid
4 anšoovisefileed peeneks hakituna
0.5 rohelist kurki (koori, eemalda seemned, haki peenelt)
soola ja musta pipart
Haki kõik ained peenelt ja sega omavahel. Maitsesta ja serveeri :)
Retsept on Jamie Oliveri raamatust "The Return of the Naked Chef" (tomato salsa)- Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Jamie Oliveri salsaretsept
Jamie arvab, et see imemaitsev salsa sobib hästi grillitud tuunikala või mõõkkala kõrvale. Soovi korral koori tomatid enne tükeldamist.