Bengali karrikana

Tomati ja jogurtiga hautatud vürtsikas kanakarri. Serveeri basmatiriisi ja mangotšatniga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 hakitud sibulat

2 sl õli

4 suurt kanakoiba

2 dl maitsestamata jogurtit

2 sl karripulbrit

safranit

8 tomatit

1-2 küüslauguküünt

1 tl koriandriseemneid

soola ja musta pipart

50 g kooritud mandleid

vett

Cayenne'i pipart

Serveerimiseks:

basmatiriisi

ja/või vesiriisi e. metsikut riisi või nende segu

mangotšatnit

kookoshelbeid

hakitud värsket või kuivatatud münti

maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Haki sibul ning kuumuta õlis klaasjaks. Lisa kanakoivad. Sega karri ning safran jogurtiga, lisa potti.

Tükelda tomatid ja lisa potti. Pressi juurde küüslauguküüned. Maitsesta koriandriseemnete, soola ja pipraga. Küpseta kanakoibi umbes tund aega.

Lisa siis niipalju vett, et kanatükid oleks kaetud. Hauta veel tund aega tasasel tulel.

Lisa mandlid, kontrolli maitset ja vajadusel lisa Cayenne'i pipar.

Serveeri keedetud riisiga. Laual võiksid olla veel kookoshelbed, mangochutney ning mündiga segatud maitsestamata jogurt.

Retsept on Soome ajakirjast Me Naiset (oktoober 2004, Bengalilainen currykana)

LISA KOMMENTAAR