Tomati ja jogurtiga hautatud vürtsikas kanakarri. Serveeri basmatiriisi ja mangotšatniga.
2 hakitud sibulat
2 sl õli
4 suurt kanakoiba
2 dl maitsestamata jogurtit
2 sl karripulbrit
safranit
8 tomatit
1-2 küüslauguküünt
1 tl koriandriseemneid
soola ja musta pipart
50 g kooritud mandleid
vett
Cayenne'i pipart
basmatiriisi
ja/või vesiriisi e. metsikut riisi või nende segu
mangotšatnit
kookoshelbeid
hakitud värsket või kuivatatud münti
maitsestamata jogurtit
Haki sibul ning kuumuta õlis klaasjaks. Lisa kanakoivad. Sega karri ning safran jogurtiga, lisa potti.
Tükelda tomatid ja lisa potti. Pressi juurde küüslauguküüned. Maitsesta koriandriseemnete, soola ja pipraga. Küpseta kanakoibi umbes tund aega.
Lisa siis niipalju vett, et kanatükid oleks kaetud. Hauta veel tund aega tasasel tulel.
Lisa mandlid, kontrolli maitset ja vajadusel lisa Cayenne'i pipar.
Serveeri keedetud riisiga. Laual võiksid olla veel kookoshelbed, mangochutney ning mündiga segatud maitsestamata jogurt. Retsept on Soome ajakirjast Me Naiset (oktoober 2004, Bengalilainen currykana)
Bengali karrikana
Tomati ja jogurtiga hautatud vürtsikas kanakarri. Serveeri basmatiriisi ja mangotšatniga.