1 l puhastatud värskeid mahedamaitselisi erinevaid seeni
2 dl soolaseeni või marineeritud seeni
2-3 sibulat
3-4 hapukurki
1 porgand
1 dl musti kivideta oliive
2 sl kappareid
1 sl sinepiseemneid
50 g võid
100-150 g suitsusinki
100 g viinerit
0.5 sidrunit
2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 dl hakitud maitserohelist
soola ja musta pipart
Kuumuta värsked seened võis läbi. Lisa suitsulihakuubikud, hakitud sibul, küüslauk, porgand. Veidi aja pärast lisa ka tomatipüree, marineeritud seened ja sinepiseemned. Sega seljankapõhi hästi läbi ning kalla supipotti.
Lisa keev vesi ja hauta suppi tasasel tulel mõni minut.
Seejärel lisa kooritud ja tükeldatud hapukurgid, kapparid, oliivirattad, loorberileht ja sidrunikoor. Viimasena lisa tükeldatud ja pannil pruunistatud viinerid. Hauta suppi kümmekond minutit, maitsesta.
Serveeri hakitud maitserohelise, paprikaviilude ja hapukoorega garneeritult.
NB! Seenesupi põhja võid suurema kogusena ette valmis teha. Jaota ühekordselt tarvitatavateks portsudeks ja pane sügavkülma.
Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (September 2004). Pildi tegi KIRSIKE.
Üldiselt sai kiitvaid hinnanguid. Puberteet, kes armastab seljankat väga, teatas, et temale ei maitse, õige versioon pidi pareme olema :P Seenteks kasutasin värskete asemel soolatud kitsemampleid ja marineerituteks puravikke.Natuke pruuni suhkurt lsiasin ka suppi, väga hapuks kiskus muidu. Teeks ilmselt teinekordki!
Gribojedovi seljanka
Seenesupi põhi.