Gribojedovi seljanka

Seenesupi põhi.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l puhastatud värskeid mahedamaitselisi erinevaid seeni

2 dl soolaseeni või marineeritud seeni

2-3 sibulat

2 küüslauguküünt

3-4 hapukurki

1 porgand

1 dl musti kivideta oliive

2 sl kappareid

1 sl sinepiseemneid

50 g võid

100-150 g suitsusinki

100 g viinerit

0.5 sidrunit

2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 loorberileht

1 dl hakitud maitserohelist

estragoni

majoraani

tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta värsked seened võis läbi. Lisa suitsulihakuubikud, hakitud sibul, küüslauk, porgand. Veidi aja pärast lisa ka tomatipüree, marineeritud seened ja sinepiseemned. Sega seljankapõhi hästi läbi ning kalla supipotti.

Lisa keev vesi ja hauta suppi tasasel tulel mõni minut.

Seejärel lisa kooritud ja tükeldatud hapukurgid, kapparid, oliivirattad, loorberileht ja sidrunikoor. Viimasena lisa tükeldatud ja pannil pruunistatud viinerid. Hauta suppi kümmekond minutit, maitsesta.

Serveeri hakitud maitserohelise, paprikaviilude ja hapukoorega garneeritult.

NB! Seenesupi põhja võid suurema kogusena ette valmis teha. Jaota ühekordselt tarvitatavateks portsudeks ja pane sügavkülma.

Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (September 2004). Pildi tegi KIRSIKE.

LISA KOMMENTAAR

kirsike
postitatud 25.11.2010 13:03

Üldiselt sai kiitvaid hinnanguid. Puberteet, kes armastab seljankat väga, teatas, et temale ei maitse, õige versioon pidi pareme olema :P Seenteks kasutasin värskete asemel soolatud kitsemampleid ja marineerituteks puravikke.Natuke pruuni suhkurt lsiasin ka suppi, väga hapuks kiskus muidu. Teeks ilmselt teinekordki!