100 g nisujahu
75 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0.25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
750 g hapukaid õunu
Kate:75 g suhkrut (veidi alla 1 dl)
1 muna
2 sl õli
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa lahtiklopitud munad, õli ja piim.
Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu võitatud 26 cm koogivormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Samal ajal valmista kate. Klopi omavahel suhkur, muna ja õli, vala koogile. Küpseta veel 10 minutit.
Enne serveerimist lase koogil veidi jahtuda.
Retsept on mugandatud 100 rooga õunaraamatust, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Väga maitsev, lihtsalt valmistatav kook!
kook väga hea nii sooja kui külmana.
Retseptis jätsin ära katte osa, mis tundus liialt rasvane ja selle asemel raputasin kohe kaneeli. Maitsev madal kook tuli . Tegin koogi ahjuplaadi peal ( väiksema suurusega)
Tegin ka ükspäev pariisi õunakooki, väga hea tuli tõesti!
Üpris hea oli. Ka vanem poiss maitses lõigu - tema poolt saavutus.
Mahlane õunakook mille valmistamine on nii lihtne, et sellega saab hakkama ka algaja küpsetaja. Selle koogi retseptis on lausa kohustuslik kasutada hapumaid õunu siis ei jää maitse väga läägeks.
seda kooki olen ikka nii 5-7 korda iga sügis küpsetanud, kui aed õunu täis ja perel koogiisu peale tuleb. hästi hea on, eriti vaniljejäätisega. õunad peavad tõepoolest hapukamad olema ja neid tükeldan no nii..1L kannutäie, suhkrut panen kattesse vähem (50ml) ja küpsetuspulbrit rohkem (2tl).
Ülihea! Külmana isegi parem! Panin ka 2 lusika täis küpsetuspulbrit ja kate sisse natuke vaniilisuhkrut, tavalist suhkrut panin ka vähem. Mõnus kerge ja väga maitsev tuli välja! Teen juba teist korda!
Päris hea oli.
Mina kirjutan ainult, kui on tegu tõesti õnnestunud retseptiga. Kasutada tuleks ilmtingimata hapusid õunu. Mina õunakoogi puhul kaneelita ei saa ning lisasin poole teelusikatäie kaneeli kattele :) Nämm
super NÄMM! Ei söö üldse õunu(ei maitse), kui söön, siis aint hapukaid ja üliharva. Ei meeldi üldse ka õuna-kaneeli kooslus, olen siiani eemale hoidnud õuntest. Sattusin selle koogi peale kogemata, sellest ajast muud õunakooke ei olnud vajadustki teha, kui teen midagi õuntest , siis aint seda kooki ja ülirahul olen ja kogu pere ka rahul. Ülimalt taevalik maitse! Nii külmana kui soojana lihtsalt FANTASTILINE! Olen muude puuviljadega ka proovinud.
Väga mõnus magus kook.
Olen seda kooki ise ka teinud,väga maitsev on ..
täna kindlasti proovin :)
väga maitsev kook ;)
eile just tegin :)
See on superhea ja mahlane! Olen juba 3 Korda teinud.
Mitu korda juba küpsetanud, väga maitsev kook
Väga hea kook. Selle sügise meie pere lemmik.
väga hea.
Mõnus.Olen söönud mitu korda.
Täna tuleb kolmas kook 3 päeva jooksul :) Pole enne juhtunud, et ühte ja sama kooki nii mitu päeva järjest tahaks :) hea lihtne teha ka.
väga maitsev ja mahlane kook.kindlasti kasutage hapukaid õunu ja katet tegin poole rohkem
Imemaitsev kook! Ja ma veel kahtlesin, kas ikka teen seda... Soovitan kindlasti proovida! Maitseb oivaliselt kuuma ja külmana. :)
Meile väga maitses. Ja hea ole see, et midagi ei pea vahustama. Töö kiire ja korralik!! Läheb kordamisele!
Lihtsalt väga maitsev..
Kas keegi on proovinud seda ka plaadikoogina teha? Kahekordsest kogusest näiteks. Siis peaks küpsetusaega vist natukene vähendama?
Olen mitmeid kordi valmistanud, väga maitsev!
See on väga maitsev!
Väga hea kook
Ülimalt hea kook!
Minu lemmik-õunakook. Hea lihtne teha ka suvekodus - kus köögivarustust napib. Katet teen tavaliselt topeltkoguse - et ikka kogu kook oleks selle krõbedikuga kaetud. Ja küpsetan ka pigem 22-23c, vormis, siis jääb külmana süües nagu vormiroog. Mõnus.
Alles ükspäev küpsetasin seda. Kadus kiirelt!
Proovisin ka järgi. Mul oli väiksem kui 24 cm läbimõõduga küpsetusvorm, aga meeletult maitsev tuli küll.. kate on väga maitsev, mul küpses kergelt krõbedaks pealt väga mõnus. Sobiks vaniljekreemiga või jäätisega väga hästi...
See on lihtne, maitsev ja ei nõua mingeid erilisi koostisosi
Olen seda palju kordi teinud!!! Tütre eriline lemmik.
Pariisi õunakook
Veidi prantslaste clafoutis ahjuvormi/ahjupannkooki meenutav küpsetis. Jahtunult on kook rohkem koogi moodi, soojast peast meenutab pigem ahjuvormi.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.