Rohelise tomati ja sibula salat

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rohelisi tomateid

2 suuremat sibulat

2 sl soola

Marinaad:

2 dl vett

120-130 g suhkrut

3-4 tera nelki

2-3 tera vürtspipart

2-3 tera musta pipart

näpuotsaga ingveripulbrit

3-4 sl 30% äädikat

Purkidesse:

tšillikauna

kaneeli

Valmistamine

Pese rohelised tomatid ja tõsta sõelaga 2-3 minutiks keeva vette. Jahuta ja koori ning lõika õhukesteks viiludeks. Koori sibulad ja lõigu samuti õhukesteks ratasteks.

Pane sibul ja tomat kihiti purkidesse, raputades kihtide vahele keedusoola ning tõsta 8-12 tunniks jahedasse. Tekkinud vedelik vala ära.

Sega marinaadiained (v.a. äädikas) ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Siis lisa äädikas ja kuumuta veel 5 minutit.

Lisa marinaadile nõrutatud tomati- ja sibulaviilud ning kuumuta tasasel tulel 10 minutit. Ära keeda!

Tõsta segu pooleliitristesse eelsoojendatud purkidesse, kuhu on eelnevalt asetatud 0.25 tšillikauna ja noaotsaga kaneeli.

Sulge purgid õhukindlalt, keera põhi ülespoole ja kata tekiga, lastes hoidisel aeglaselt maha jahtuda.

Loe veel:

Retsept on Maalehe raamatust. 

LISA KOMMENTAAR