1 kg väikeseid kurke
1 sl jämedat soola
kümmekond mustasõstralehte
veidi mädarõikajuurt või -lehte
mõned tillivarred
5-6 küüslauguküünt
1 sl kollaseid sinepiseemneid
soovi korral veidi viilutatud punast tšillit
Pese kurgid, võimaluse korral hoia neid paar tundi külmas vees.
Lõika kurkidel otsad ära. Haki mustsõstralehed ja mädarõigas väiksemaks, lõika küüslauguküüned viiludeks. Pane koos soola ja sinepiseemneteg kilekotti*. Pane kotti ka kurgid ja väiksemaks hakitud tillivarred. Sulge kott korralikult ja raputa korralikult kõik segi.
Aseta kurgikott külmkappi, vahepeal võid seda paar korda keerata. Paari tunni pärast võib juba sööma hakata.
Retsept ja fotod: Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa (vaata ka Ilse blogipostitust).
Mulle ei meeldi toit kilekottides ja kasutan hästisuletavat TW kaussi.
Misasi on TW kauss...?
Tupperware kauss
Mina olen teinud kurgid pikkupidi pooleks, siis maitsestuvad veel kiiremini.
Ma tegin eelmisel aastal aga tulid kole soolased, proovin uuesti. Hea kiire ja lihtne.
Kaua hoidsid? Paari tunniga minu arvates küll liiga soolaseks ei lähe. Eks see retsept ongi ju kiirelt tegemiseks ja järgmiseks päevaks on nad kindlasti juba liiga soolased.
Mina panen sama kogus suhkrut sinna ja ei ole väga soolased,tulid kűlalised ja sõid kohe kilo kurki korraga,ütlesid väga maitsvad
Kas sama kogus suhkut kui soola?
Meie pere lemmik, rohke tšilliga.
See on väga hea retsept- aga mina panen kurgid ilusasse purki (ka purki saab loksutada :) ja lisan veel murulaugu õisi- need on visuaalsel vaatlusel ilusad ;)
Murulaugu õied on vahva mõte, katsetan kindlasti ! Kas paned siis purgile kaane peale ja külmkappi?
Väga kiirelt ja väheste vahenditega saab mõnusad krõmspud kurgid ! Mina ikka vahel varieerin maitsetega, tšilli ja kirsilehed ja no mida on. Aga kindlasti ei tohi vett lisada, siis saab homme kurke ;)
Olen seda retsepti juba aastaid kasutanud ja väga head kurgid tulevad. Krõmpsud ja koos tšilliga mõnusalt särtsakad :)
Meie pere suvised lemmikud
Ammu järgi proovitud parimad!
Super krõmps!
teen proovi
Mul ei ole mädarõikajuuri ega -lehti, samuti mitte mustsõstralehti. Aga tahan ka isetehtud krõmpsu kurki. Kas retsepti on?
Siis tee ilma lehtedeta ;) Tillivarsi pane natuke rohkem, tulevad natuke teise maitsega aga krõmpsd jäävad ikka. Kirsilehtedega on ka tehtud ja tammelehtedega (neid võiks siis natuke vähem panna) Tegelikult piisab ju ka ainult soolast ;)
Supermaitsvad, mina poolitan kurgid pikuti, lisan ka veidi kuivatatud marinaadisegu kurkidele ja panen saslõkiämbrisse.
SUPER! Tegin eelmisel suvel kurke ainult sedaviisi!
Teen selliseid kurke juba 3. aastat. Väga head ja maitsevad kogu perele.
Kas mustsõstra lehtede asemel on mingit head alternatiivi, ma mõtlen, juhul kui mustsõstra lehti pole näiteks saada.
Siis võib vabalt ilma teha. Näiteks tillivarsi natuke rohkem panna või hoopis kirsi lehti kasutada aga tegelikult piisab ka ainult soolast, maitse on lihtsalt igavam, krõmpsud on ikka.
Mädarõikalehed on head!
Tahan proovida :)
Tõeliselt hea ja lihtne! Mõnus teha paras ports!
Olen teinud juba paar aastat, tõesti lihne viis ja ilma igasuguse keemiata OK. Väga soovitan, mina olen veidike vähem soola pannud.
Proovisin. Tõesti väga head. Selle suve lemmik.
Meie teeme neid kohe, kui pisikesed kurgid müügile tulevad - tavaliselt varakevadel. Oleme muidugi retsepti mugandanud ja paneme seda, mis parasjagu meelejärele tundub olevat. Imehead!
Mõnusad!
Tegime eile Ja juba otsas :D
Mustsõstra lehtede asemel sobib ka mustsõstra oksi kasutada,olen varakevadel okstega värsket kurki teinud.
Nende kurkidega on üks suur probleem! Ma ei jõua kunagi neid piisvalt teha, kogu aeg saavad otsa :). Parimad kurgid!
Meil sama jama!
Super head :)
Vot sellel aastal teengi nii.
Minu lemmikud..:)
Minu lemmikud :) :) :)
Mul selline retsept, et marinaadi teen sidrunhappega ja kuna talvel pole võtta mädarõika lehti, siis piirdun oma kuivatatud mustsõstra okstega, mille varred ka panen kiirmarinaadi sisse. Täitsa tugev maitse tuleb ka mustsõstra vartest. Ja kogu kupatuse panen roostevaba nõusse.
Mustsõstra lehti saab väga edukalt sügisel sügavkülma panna. Mina teen sügisel (kui meelde tuleb) kurgisoolamise kotikesed mis sisaldavad siis mustsõstralehti, tillivarsi ja mädarõikajuurt. Kevadel varakult ja miks ka mitte talvel, kui kurke saab, hea võtta ja kasutada, küüslaugu ja muu kraami, mida vaja, saab talvel poest ka lisaks :)
Väga maitsvad tulevad ja olen teinud ka juba mitu aastat.
Minul ka ära proovitud, kusjuures ei olnud ei sinepiseemneid, ega mädarõigast. Väga head sellegi poolest. Aga jah, heaks muutusid järgmiseks päevaks.
Teen kohe igal nädalal uus kotitäis, minule maitsevadki nn. viiepäevased!
Superhead kurgid, lisasin ka 1 spl suhkurt!
Tegin ja väga maitsvad on!
Nii head ja krõmpsud 2 tunni pärast aga meile meeldivad rohkem 5 tunni pärast. Öeldi et siis on rokem maitsestunud :)
Esimene sats tulid ûlihead. Teine!!?? ma ei tea kas olin hooletum, aga said liiga soolased. Niiet kindlasti ainult triiki täis supilusikas soola!!!
Lemparid!
Olen neid korduvalt teinud. ülimaitsvad!
Minu lemmikud! Nii head ja kõrmpsud!
Need on parimad kurgid!
Kilekotikurgid
Kiire viis kurkide soolamiseks.
NB! Vett ja äädikat ei tohi lisada; kurgid ei ole mõeldud pikaajaliseks säilitamiseks!