Seene-singifrittata

Seene-singiomlett on maitsev eine või kerge õhtusöök.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

1.5 dl e. 100 g šiitake seeni või muid kuumutatud seeni

1 hakitud väike sibul

100 g tükeldatud suitsusinki

0.5 tl soola

0.25 tl musta pipart

8 muna

1 dl hapukoort või köögikoort

150 g Valio Kippari juustu

0.5 dl hakitud peterselli

Valmistamine

Sulata pannil või, lisa hakitud seened ja sibul. Prae kergelt läbi, siis lisa singiribad ja maitseained. 

Klopi munad kausis lahti, lisa hapukoor, juust ja petersell.

Sega kõik ained omavahel ning kalla võitatud 24x28 cm vormi. Küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on pealt kuldpruun ning muna hüübinud. 

Jahuta, lõika tükkideks ja serveeri koos värske salatiga.

Nipid ja soovitused:

  • Valio algretseptis oli kasutatud hakitud Valio Kippari juustu. Tegemist on kergelt suitsutatud sulajuustuviiludega. Meie toimetaja Ilse kasutas riivitud Emmentali. Sobis ka hästi. 
  • Šiitake seente asemel võib kasutada ka muid seeni. Pildil on pool kogust retseptist ja kasutatud on kupatatud männiriisikaid. Seente kupatamise kohta loe lähemalt siit.

Retsept on mugandatud soomlaste Valio veebilehelt (Sieni-kinkkufrittata). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR