Pidulik särjesupp

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 porgand

1 väike pastinaak

tükk juursellerit

8 dl särjepuljongit

2-3 talisibulat

puhastatud keedetud särjefileed

Valmistamine

Koori juurviljad ja lõika peenikesteks tikkudeks (nn julienne). Tõsta aedviljatikud potti, kalla peale särjepuljong ning keeda aedvilju 5 minutit.

Lisa viilutatud talisibul ning keeda veel 2 minuti.

Lisa puhastatud särjeliha ning kuumuta supp keemiseni.

Serveeri värske või röstitud rukkileivaga.



Retsept on Soome ajakirjast Maku (8.9.2004, Juhlava särkikeitto). Pildid tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR