Serveeri hiinapäraselt valmistatud sea- või lambaneere keedetud riisi ning värske salatiga.
500 g sea või lamba neeru
2 suuremat porrut (valge osa)
õli
2 dl vett
0.5 kanapuljongikuubikut
3 sl suhkrut
3-4 sl mee- õunaäädikat
3 sl sojakastet
0,5 tl ingveripulbrit
1 sl kartulitärklist
riisi ja värsket salatit
Pese neerud ja lõika väikesteks tükkideks. Lõika porrulaugu valge osa esmalt pikuti pooleks, loputa ja seejärel tükelda.
Sega kastmeained omavahel.
Kuumuta potis või praepannil paar sl õli. Lisa porru ning prae paar minutit. Tõsta porru pannilt kõrvale.
Lisa pannile veidi õli ning pruunista neeruviile kuumas rasvas 2-3 minutit.
Pane porru uuesti pannile ning lisa ka omavahel segatud kastmeained. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb.
Finfoodi retsept (Munuaisia kiinalaiseen tapaan)
Neerud hiina moodi
Serveeri hiinapäraselt valmistatud sea- või lambaneere keedetud riisi ning värske salatiga.