1 keskmise suurusega lillkapsas
1 väiksem varajane peakapsas
soola ja musta pipart
Chimichurri:80 g värsket peterselli (lehted + pehmed varred)
1 sl hakitud küüslauku (u 3-4 küünt)
1 väike sibul
0,5 tl kuivatatud punet
0,5 tl tšillihelbeid
50 ml ehk u 3-4 sl punaveiniäädikat või sidrunimahla
120 ml külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Alusta kapsast. Kuumuta ahi 200C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või piserda kergelt õliga.
Lõika lillkapsas püstipidi ja ja peakapsas ristipidi umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Tõsta ahjuplaadile, piserda õliga ja maitsesta soola-pipraga.
Tõsta ahju ning küpseta umbes 20 minutit või kuni kapsaviilud on pealt kergelt kuldne. Siis pööra kapsaviilud spaatli abil ümber, maitsesta taas soola-pipraga. Küpseta ka teiselt poolt 15-20 minutit või kuni kapsaviilud on läbi küpsenud.
Ürdikastme jaoks haki petersell, kapsas ja sibul peeneks ja sega ülejäänud ainetega või pane kõik komponendid peale õli ja soola-pipra köögikombaini või kannmikserisse ja peenesta ühtlaseks. Siis sega hulka oliiviõli ning maitsesta kaste soola-pipraga parajaks. Kui armastad teravust, siis võid tšillihelbeid rohkem lisada.
Serveeri kapsaviile kuumalt või toatemperatuuril, peale tõsta ürdikastet.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjus küpsetatud kapsaviilud ürdikastmega
Ahjus küpsetatud kapsaviilud (‘steigid’) maitsevad hästi koos Ladina-Ameerikas populaarse chimichurri-kastmega. Meie panime ahju nii lillkapsa- kui ka peakapsaviilud, aga võib kasutada ka ühte liigi kapsast.