Ahjus küpsetatud kapsaviilud ürdikastmega

Ahjus küpsetatud kapsaviilud (‘steigid’) maitsevad hästi koos Ladina-Ameerikas populaarse chimichurri-kastmega. Meie panime ahju nii lillkapsa- kui ka peakapsaviilud, aga võib kasutada ka ühte liigi kapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega lillkapsas

1 väiksem varajane peakapsas

soola ja musta pipart

oliiviõli

Chimichurri:

80 g värsket peterselli (lehted + pehmed varred)

1 sl hakitud küüslauku (u 3-4 küünt)

1 väike sibul

0,5 tl kuivatatud punet

0,5 tl tšillihelbeid

50 ml ehk u 3-4 sl punaveiniäädikat või sidrunimahla

120 ml külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Alusta kapsast. Kuumuta ahi 200C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või piserda kergelt õliga.

Lõika lillkapsas püstipidi ja ja peakapsas ristipidi umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Tõsta ahjuplaadile, piserda õliga ja maitsesta soola-pipraga.

Tõsta ahju ning küpseta umbes 20 minutit või kuni kapsaviilud on pealt kergelt kuldne. Siis pööra kapsaviilud spaatli abil ümber, maitsesta taas soola-pipraga. Küpseta ka teiselt poolt 15-20 minutit või kuni kapsaviilud on läbi küpsenud.

Ürdikastme jaoks haki petersell, kapsas ja sibul peeneks ja sega ülejäänud ainetega või pane kõik komponendid peale õli ja soola-pipra köögikombaini või kannmikserisse ja peenesta ühtlaseks. Siis sega hulka oliiviõli ning maitsesta kaste soola-pipraga parajaks. Kui armastad teravust, siis võid tšillihelbeid rohkem lisada.

Serveeri kapsaviile kuumalt või toatemperatuuril, peale tõsta ürdikastet.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.03.2025 11:24

Väga maitsev roog, lapsed sõid ka. Poeg vist peamiselt selle kergelt vürtsika kastme pärast :)

Pille
postitatud 15.04.2025 12:02

Tegime eile koos Viimsi Hõbekulbi naistega, kõigile meeldis!