1 l kanapuljongit
4 sl punast või valget miso-pastat
2,5 dl purustatud kaeratangu (steel-cut oats)
Serveerimiseks:4-6 praetud muna (nn härjasilma)
4 hakitud talisibulat
Kuumuta kanapuljong tugeval kuumusel keskmise suurusega potis keemiseni.
Pane misopasta väikesesse kaussi. Kui puljong on keema tõusnud, siis tõsta u 2 dl puljongit misopasta juurde ja vispelda, kuni saad ühtlase leeme.
Samal ajal lisa ülejäänud puljongile kaeratangud ning kuumuta uuesti keemiseni. Alanda kuumust, sega juurde misoleem ja hauta putru tasasel tulel. Sega aeg-ajalt ning jätka hautamist, kuni puder on pehme ja mõnusalt kreemjas (20-30 minutit). Ära putru pärast misoleeme lisamist enam keeda, hauta tasakesi!
Serveeri kohe, igale portsjonile tõsta üks "härjasilm" ning veidi hakitud rohelist sibulat.
Retsept on mugandatud The Kitchn lehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hea!
Retseptis on kanapujong aga ma arvan, et saab veega ka väga hea. Mul oli nats soolane puljong ja miso pasta on ka soolane, niiet seda peab siis arvestama. Aga mulle väga maitses. Hea vaheldus pudrumenüüs.
Just täna sai seda hiliseks hommikusöögiks keedetud (küll odratanguga) ja väga meeldis. Soolase pudru austajatel soovitan proovida.
Miso-kaerapuder
Soolane kaerapuder miso-pastaga.