Kohev kukeseenevorm

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g värskeid või külmutatud kukeseeni

2-3 sibulat

50 g õli

2-3 sl nisujahu

5 dl piima

3-4 muna

2-3 sl riivsaia või riivitud juustu

maitserohelist

Valmistamine

Haki värsked või sulatatud seened ning kuumuta kergelt 25 g taimeõlis.

Kuumuta ülejäänud õli potis, lisa jahu ja kuumuta, kuni jahu on helekollane. Lisa piim ja keeda läbi.

Sega juurde seened, sibulad ja munakollased, maitsesta soolaga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa seenesegule.

Vala segu võitatud ahjuvormi, puista peale riivsai või juust.

Küpseta 200-kraadises ahjus helepruuniks.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes SL Õhtuleht 26.8.2004. Juuresoleva foto saatis kasutaja Sirliiz.

LISA KOMMENTAAR

Sirliiz
postitatud 16.08.2008 23:03

Suhteliselt lihtne valmistada, ka vajaminevad ained kõik sellised, mis reeglina kodus olemas. Mina riivisin valmis vormile veidi parmesani peale, kuna muud juustu mida oleks riivida kannatanud, sel hetkel kodus ei olenud. Ja siis korraks veel ahju. Andis veidi tugevama maitse kogu roale :)

Mariliis
postitatud 16.02.2010 21:57

Kõik oli muidu tore ja maitsev, ainult et minu pea ei võta, miks ühe seeneomleti jaoks nii palju jõu- ja ilunumbred peab tegema : )