Pirnivorm

Prantslaste clafoutis-desserti meenutav ahjupannkook, mis maitseb hästi vahukoorega.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4-6 küpset pirni

1 dl e. 60 g nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

3 muna

2.25 dl piima

1 dl e. 85 g suhkrut

Serveerimiseks:

vanillijäätist või vahukoort

Valmistamine

Koori ja poolita pirnid ning eemalda südamikud. Viiluta poolikud pirnid, kuid mitte lõpuni lahti lõigates. Pane need võitatud madalate servadega koogivormi.

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Klopi omavahel munad ja piim. Lisa jahusegu ja valmista vedel tainas. Vala tainas pirnidele. Puista pirnidele suhkrut.

Küpsetage 225kraadise ahju keskosas 15 minutit. Siis alanda ahju kuumust ning küpseta 175kraadises ahjus veel 20 minutit.

Serveeri vahukoorega või vanillijäätisega.

Loe veel:

DanSukkeri retsept, mugandatud. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

 

 

LISA KOMMENTAAR

maarit
postitatud 07.10.2006 15:49

Väga maitsev oli, panin peale hoopis pruuni suhkrut.

Piret
postitatud 19.09.2009 18:35

Rida realt retsepti järgides tuli ahjust plänts magus pannkook, mille keskel kükitasid kõvad kuumad pirnid. Magusanäljaga sobib muidugi kõik :), aga külaliste ees oleks vist natuke piinlik. Ei tea, kus ma vea tegin. Võib-olla oleks pidanud kasutama veidi küpsemaid pirne?

Cousinella
postitatud 23.01.2011 12:34

Palju lihtsam on seda kooki teha kui pannkooke praadida.

Pille
postitatud 31.08.2019 12:58

Cousinella saadetud foto:

palastella
postitatud 25.01.2011 11:12

Vaatasin koostisosasid ja tegelikult peaks mõnus võbisev vorm või kook siit tulema.Kui kook ära vajub,siis äkki on temperatuuri viga.Liiga järsku ahjust võetud.Tuleks umbes 10 minutit lihtsalt temperatuuri maha keeratud ahjus hoidma.Pirnide puhul tuleb tõesti pirni pehmust vaadata või kasutada kompoti pirne,mis nõrutatud ja võibolla isegi veeretatud kaneeli suhkru segus.