4-6 küpset pirni
1 dl e. 60 g nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
2.25 dl piima
1 dl e. 85 g suhkrut
Serveerimiseks:Koori ja poolita pirnid ning eemalda südamikud. Viiluta poolikud pirnid, kuid mitte lõpuni lahti lõigates. Pane need võitatud madalate servadega koogivormi.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Klopi omavahel munad ja piim. Lisa jahusegu ja valmista vedel tainas. Vala tainas pirnidele. Puista pirnidele suhkrut.
Küpsetage 225kraadise ahju keskosas 15 minutit. Siis alanda ahju kuumust ning küpseta 175kraadises ahjus veel 20 minutit.
Serveeri vahukoorega või vanillijäätisega.
DanSukkeri retsept, mugandatud. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Väga maitsev oli, panin peale hoopis pruuni suhkrut.
Rida realt retsepti järgides tuli ahjust plänts magus pannkook, mille keskel kükitasid kõvad kuumad pirnid. Magusanäljaga sobib muidugi kõik :), aga külaliste ees oleks vist natuke piinlik. Ei tea, kus ma vea tegin. Võib-olla oleks pidanud kasutama veidi küpsemaid pirne?
Palju lihtsam on seda kooki teha kui pannkooke praadida.
Vaatasin koostisosasid ja tegelikult peaks mõnus võbisev vorm või kook siit tulema.Kui kook ära vajub,siis äkki on temperatuuri viga.Liiga järsku ahjust võetud.Tuleks umbes 10 minutit lihtsalt temperatuuri maha keeratud ahjus hoidma.Pirnide puhul tuleb tõesti pirni pehmust vaadata või kasutada kompoti pirne,mis nõrutatud ja võibolla isegi veeretatud kaneeli suhkru segus.
Pirnivorm
Prantslaste clafoutis-desserti meenutav ahjupannkook, mis maitseb hästi vahukoorega.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.