2.5 sl jupp värsket riivitud ingverijuurt
0.5 tl soola
0.5 tl suhkrut
4 sl oliiviõli
2 tl seesamiseemneid
400 g kanafileed
1 dl heledat sojakastet
1 dl mirinit ehk magusat riisiveini
8 viilutatud šiitake seent
150 g suhkruherneid
150 g neljaks lõigatud kirsstomateid
kimp hakitud talisibulat
Sega ingver, sool, suhkur, 2 sl õli ja seesamiseemned ühtlaseks pastaks. Hõõru kanafileed saadud seguga sisse ning pane 2 tunniks külmkappi maitsestuma.
Pane sojakaste ja mirin väikesesse potti ning kuumuta keemiseni. Lisa seened ja keeda 2 minutit. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.
Keeda suhkruherneid 3 minutit kergelt soolases vees. Nõruta, värskenda külma jooksva vee all.
Kuumuta pannil ülejäänud õli. Lisa kanafileed ja prae keskmisel kuumusel 10 minutit. Lase jahtuda. Lõika kanafileed õhukesteks viiludeks.
Sega serveerimiskausis kanafileelõigud, suhkruherned, tomatid ja talisibul. Lisa seened koos keeduvedelikuga ning serveeri.
Retsept on pärit briti ajakirjast "Family Circle" (September 2001,Ginger Marinated Chicken Salad). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ingverimarinaadis kanasalat
Taipärane kanasalat.