Soolane pidusai seentega

Soolase pidusaia täidiseks sobivad nii leotatud soolaseened kui ka värskelt korjatud ja võis praetud puravikud ning kukeseened.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

3 dl piima

25 g värsket pärmi

1 muna

0.25 tl soola

4 dl täisteranisujahu või speltanisujahu

5-6 dl nisujahu

150 g pehmet võid

Seenetäidis:

400 g leotatud soolaseeni või värskeid seeni

pool hakitud porrut

1-2 sl võid

0.75 dl rõõska koort

0.25 tl musta pipart

maitse järgi soola

1-2 tl tüümiani e. aed-liivateed

2 dl riivitud juustu

- nt puravikke või kukeseeni vm

Määrimiseks:

muna

Peale:

1 dl riivitud juustu

Valmistamine

Lahusta pärm leiges piimas. Klopi juurde muna, sool ja täisterajahu. Sõtku juurde ülejäänud jahu ja pehme või. Lase tainal rätiku all umbes pool tundi kerkida.

Valmista täidis. Prae pannil hakitud seened ja porru võis klaasjaks. Jahuta. Lisa ülejäänud ained (v.a. juust).

Rulli kerkinud pärmitainas kaheks u 4-5 mm paksuseks ristkülikuks. Kata seenetäidisega, puista peale riivjuust. Keera tihedasti rulli ning lõika umbes 5 cm juppideks.

Tõsta tainarullid ühtlaste vahedega kahe küpsetuspaberiga vooderdatud Ø 24 cm lahtikäiva vormi sisse. Lase seenesaiadel rätiku all kerkida.

Määri pealt munaga ning puista üle riivjuustuga. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni pidusai on pealt kuldne.

  • Täisterajahu oli mul speltanisust.
  • Seentena kasutasin võis praetud tükeldatud puravikke ja kukeseeni.
LISA KOMMENTAAR

Sinner
postitatud 25.04.2009 18:54

Meeldis, et tainas jäi mitmeks päevaks hästi mõnusalt pehmeks, aga sisust jäi midagi puudu, ma isegi ei tea, mis. Muidu võiks teha seda küll veel.

Kardemon
postitatud 01.09.2009 17:15

väga mõnus pehme taigen saab. hea mätsida :) küpsenult ka tõesti hea ja pehme. panin aga taignasse natuke suhkrut ja seente hulka ka soola. pärast küpsemist pintseldasin üle sulavõiga, mille sisse natuke soola sulatasin eelnevalt. ja pidusaia asemel tegin hoopis rull-saiakesed!

Hexy
postitatud 22.09.2014 22:20

Mahedamaitseline ta sai, aga siiski päris hea.