Sinepi-juustukana

Kuulsast Welsh Rarebit-nimelisest roast inspireeritud imelihtne kanaliharoog.

Nami-Nami soovitab kasutada Talleggi eestimaist broilerifileed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 nahata kanafileed

150 g riivitud Cheddari juustu

1 kuhjaga sl teralist sinepit

3 sl piima

Soovi korral:

150 g kirsstomateid

Valmistamine

Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks, nii et saad 8 õhukest kanalihalõiku. Laota ühekordse kihina teineteise kõrvale suurde kergelt õlitatud ahjuvormi.

Sega riivjuust sinepi ja piimaga ning jaota segu kanatükkidele. Soovi korral lisa vormi ka kirsstomatid. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kanatükid on kuldsed.

Serveeri keedetud spargelkapsa ja varajaste kartulite või krõbeda leivaga.

Retsept on mugandatud BBC ajakirjast easycook (Autumn 2004, Chicken rarebits). Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.08.2004 16:08

Väga lihtne, kiire ja igati maitsev roog. Kanafileede asemel kasutasin kalkunifileelõike - need on odavamad ja täpselt paraja paksusega. Segasin teralise Dijoni sinepi riivitud eesti juustuga (piima unustasin:) ja puistasin kalkunilõikudele. Ahju ja veerand tunni pärast välja. Järgmisel korral paneks ehk tsipa vähem sinepit ja lisaks nt prantsuse vms ürdisegu. Igatahes tasub proovimist. Sinepise roa kõrvale sobib joogiks eriti hästi õlu..

didi
postitatud 25.06.2007 22:38

Oi jah, on küll üks mõnus (ja kiire) toit :) Ma tegin Eesti juustu ja Felixi Inglise sinepiga, väga hea tuli.

Liiz17
postitatud 09.04.2009 10:02

Panin samuti eesti juustu ja väga maitsev mahlane kanaroog. Küpsetus aeg pikenes kuna kasutasin paksemaid fileesid.

Tullia
postitatud 09.11.2009 20:15

See roog oli tõeline üllatus: vähe komponente, kiiresti valmiv ja mahlane ning maitsev. Brokkoli sobis kürvale ideaalselt.

Tullia
posted on 08.09.2015 19:39

Pilt ka:

Evelin
postitatud 21.09.2010 22:27

Väga mõnus ja hõlbus teha! Lisasin ka veidi sinihallitusjuustu ja piima asemel kasutasin kohvikoort. Tomatid tasub kindlasti koos kanaga ahju pista, sest need küpsevad väga mõnusaks. Serveerisin koos nami-namist leitud päikesekuivatatud tomati orsotoga. Mees kiitis: parem kui restoranis, kus viimati käisime. Kusjuures - päris heas restoanis :)

Pille
postitatud 20.01.2015 15:24

Me tegime seda paar nädalat tagasi Lapimaal suusapuhkusel, hea lihtne ja väga maitsev. Järgmisel korral kasutad vedelikuks õlut - mulle lihtsalt seostub Welsh Rarebit alati õllega :) Kindlasti teen veel!

Liisi
postitatud 25.01.2015 14:39

Ei jätnud erilist muljet see roog, kana jäi kuiv ja sinepit võiks rohkem lisada. Juustusegusse lisasin veidi provence ürdisegu. Ilmselt rohkem ei tee.

Pille
posted on 26.05.2016 13:45

Liisi tehtud pilt:

Merle @ Nami-Nami foorumis
postitatud 30.01.2015 09:37

Meie pere ammune lemmik. Sain targemaks, et see on edasiarendus Welsh Rarebit-nimelisest roast. No põnev! Igatahes oleks mu poja nõus piima-juustu-sinepisegu juba enne ahju panekut nahka pistma ning seda hüva rooga söövad mõmisedes meie pere kõik liikmed, alates aastasest titast kuni vanaemani. Super argiõhtuks! Ja viiene lööb rõõmuga kaasa ka valmistamisel. Serveerime harilikult keedukartuli ja brokoliga, eile lisasime ka laste lemmikud - oad. Peaks nüüd ka seda originaalset rooga proovima...

Fre
postitatud 08.09.2015 18:56

Suht OK toit, aga minumeelest 200 kraadi juures ei lähe küll miski kuldseks, pigem keeb vedelik välja.

Karin
postitatud 22.10.2015 11:01

Mõnus roog. Lisasin segusse ka vedelat mett, sobib suurepäraselt!

katikoplime
postitatud 18.02.2016 08:24

Uus lemmik meie peres. Väga lihtne valmistada ja nii maitsev :)

reti
postitatud 17.06.2016 13:41

Minu lemmik. Tegin parmasani ja västerbotteniga - mämm!

Liisi
postitatud 30.01.2018 22:30

Tegin teist korda. Kanafileed maitsestasin eelnevalt soola ja pipraga. Piima asendasin sulatatud juustuga. Kiire ja lihtne retsept, aga minu jaoks siiski liiga igav.