Südamehautis

Hautatud kanasüdamed kastmes. Serveeri koos keedetud tatra, riisi või kartulitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud kanasüdameid

2 sl õli

1 sibul

3 porgandit

2 sl nisujahu

3 dl vett või puljongit

1 dl tomatikastet või salsa-kastet

2 sl hapukoort

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli või sibulapealseid või tilli

Valmistamine

Sulata kanasüdamed aeglaselt külmkapis. Pese sulanud kanasüdamed jooksva vee all, patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika pooleks ja pruunista õlis.

Lisa hakitud sibul ja õhukeselt viilutatud porgandid, kuumuta mõni minut kõike koos. Maitsesta soola ja pipraga.

Puista peale jahu ja kuumuta segades. Lisa keev vesi või puljong ja tomatikaste ning hauta aeg-ajalt segades kaane all, kuni porgandid on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal vett.

Sega hulka hapukoor ja kuumuta veel kord läbi, puista peale hakitud maitserohelist.

Pereköögi retsept, retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 10.08.2010 16:24

Kui teha puljongi asemel veega, siis tahab roog rohkem maitsestamist saada. Muidu päris mõnus.

Pille
postitatud 11.02.2017 15:57

Üllekas saatis sellise pildi 2010. a.:

Itakene
postitatud 29.08.2010 08:32

Lõunaks tegin südamehautist, mida serveerisin kinoaga. Hautisele lisasin küüslauku ja tomatipasta asemel tükeldatud tomatid.

Pille
postitatud 11.02.2017 15:57

Itakene saatis sellise pildi 2010. a.:

Ilse
postitatud 11.02.2017 15:25

Mulle väga jahused kastmed ei meeldi, panin poole vähem jahu ja oli piisavalt paks. Arvan et teinekord teen päris ilma jahuta ja saab ka väga hea.