400 g külmutatud kanasüdameid
2 sl õli
1 sibul
2 sl nisujahu
3 dl vett või puljongit
1 dl tomatikastet või salsa-kastet
2 sl hapukoort
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli või sibulapealseid või tilli
Sulata kanasüdamed aeglaselt külmkapis. Pese sulanud kanasüdamed jooksva vee all, patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika pooleks ja pruunista õlis.
Lisa hakitud sibul ja õhukeselt viilutatud porgandid, kuumuta mõni minut kõike koos. Maitsesta soola ja pipraga.
Puista peale jahu ja kuumuta segades. Lisa keev vesi või puljong ja tomatikaste ning hauta aeg-ajalt segades kaane all, kuni porgandid on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal vett.
Sega hulka hapukoor ja kuumuta veel kord läbi, puista peale hakitud maitserohelist.
Pereköögi retsept, retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kui teha puljongi asemel veega, siis tahab roog rohkem maitsestamist saada. Muidu päris mõnus.
Lõunaks tegin südamehautist, mida serveerisin kinoaga. Hautisele lisasin küüslauku ja tomatipasta asemel tükeldatud tomatid.
Mulle väga jahused kastmed ei meeldi, panin poole vähem jahu ja oli piisavalt paks. Arvan et teinekord teen päris ilma jahuta ja saab ka väga hea.
Südamehautis
Hautatud kanasüdamed kastmes. Serveeri koos keedetud tatra, riisi või kartulitega.