Karjuse pirukas Vahemere moodi

Vahemere sugemetega klassikaline briti vormiroog valmib 40 minutiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g kooritud kartulit

1 sl oliiviõli

450 g veisehakkliha

1 viilutatud sibul

1 sl nisujahu

3 tükeldatud tomatit

4 nõrutatud ja hakitud anšoovisefileed

1 dl veiselihapuljongit

3 hakitud päikesekuivatatud tomatit

peotäis katkirebitud basiilikut

Valmistamine

Keeda kartuleid keevas vees umbes 10 minutit, kuni need on poolenisti pehmed. Loputa külma vee all ning seejärel riivi suurde kaussi.
Kuumuta õli suurel pannil. Lisa hakkliha ja sibul ning prae umbes 10 minutit, kuni sibul on kuldne.
Sega juurde jahu, tomatid ja ansoovised. Lisa lihapuljong. Kuumuta keemiseni ja maitsesta.
Kalla hakklihasegu ahjuvormi. Puista peale riivitud kartuld ja päikesekuivatatud tomatid. Soovi korral nirista peale veidi oliivõli.
Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni roog on pealt kuldne ja krõbe.
Puista peale värsket basiilikut ja serveeri.

Retsept on pärit Briti ajakirjast Family Circle (September 2004, Mediterranean-style cottage pie)

LISA KOMMENTAAR