3.5 dl vett
1.75 dl pikateralist riisi
0.5 tl soola
2 värsket tüümianioksa + 1 sl hakitud
400 g purk punaseid konservube (nt 'kidney beans')
2.5 dl hakitud punast paprikat
1.75 dl hakitud talisibulat
0.75 dl oliiviõli
3 sl valget veiniäädikat
0-5 tl Cajun'i maitseainesegu
Kuumuta vesi väikeses potis keemiseni. Lisa riis, sool ja üks tüümianioks. Kuumuta uuesti keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda umbes 20 minutit, kuni riis on pehme ja vedelik imendunud.
Tõsta riis suurde kaussi, eemalda tüümianioks. Lase 5 minutit jahtuda.
Sega konservoad, paprika ja talisibul riisi hulka.
Lisa õli, äädikas, Cajuni maitseainesegu ning 1 sl hakitud tüümiani. Sega hoolega.
Maitsesta soola ja pipraga, garneeri ülejäänud tüümianioksaga ning serveeri.
Kõrvale paku noore spinati salatit, maisileiba ja marineeritud okrat.
Retsept on USA ajakirjast Bon Appétit (August 2004, Cajun Red Beans and Rice Salad). Pildi tegi KOOGI KATA.
Cajuni oa-riisisalat
Salat punastest konservubadest (nn kidney beans).