Cajuni oa-riisisalat

Salat punastest konservubadest (nn kidney beans).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3.5 dl vett

1.75 dl pikateralist riisi

0.5 tl soola

2 värsket tüümianioksa + 1 sl hakitud

400 g purk punaseid konservube (nt 'kidney beans')

2.5 dl hakitud punast paprikat

1.75 dl hakitud talisibulat

0.75 dl oliiviõli

3 sl valget veiniäädikat

0-5 tl Cajun'i maitseainesegu

Valmistamine

Kuumuta vesi väikeses potis keemiseni. Lisa riis, sool ja üks tüümianioks. Kuumuta uuesti keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda umbes 20 minutit, kuni riis on pehme ja vedelik imendunud.

Tõsta riis suurde kaussi, eemalda tüümianioks. Lase 5 minutit jahtuda.

Sega konservoad, paprika ja talisibul riisi hulka.

Lisa õli, äädikas, Cajuni maitseainesegu ning 1 sl hakitud tüümiani. Sega hoolega.

Maitsesta soola ja pipraga, garneeri ülejäänud tüümianioksaga ning serveeri.

Kõrvale paku noore spinati salatit, maisileiba ja marineeritud okrat.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Bon Appétit (August 2004, Cajun Red Beans and Rice Salad). Pildi tegi KOOGI KATA.

LISA KOMMENTAAR