Suitsukala-munapirukas

Muretainapõhjal on suitsukala, keedetud muna ja tilli.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

2 dl nisujahu

0.5 tl soola

3 sl külma vett

Kate:

200 g puhastatud suitsukala

3 keedetud muna

hakitud tilli

1 dl rasvast piima

1 muna

1 dl riivitud juustu

Valmistamine

Näpista või ja jahu puruseks. Lisa sool ja vesi ning sega ühtlaseks. Vooderda pirukavorm tainaga.
Aseta peale tükeldatud suitsukala, poolitatud muna ja hakitud till.
Sega ülejäänud ained ning vala täidisele.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kaunilt kuldne.

Allikas: Tuula Kojonen "Piiraista parhaat". Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 02.12.2009 22:17

Hea pirukas oli!

Helina
postitatud 18.07.2012 17:33

Tilli asemel panin vahemere maitsesegu ja suitsukalaks oli lest....sai viidud külla kaasa ja ma ise ei jõudnudki seda maitsta...:)