3 dl e. 180 g nisujahu
näpuotsaga soola
100 g võid
2 sl vett
Täidis:1 väike lillkapsas
2 talisibulat või rohelise sibula vart
noori herneid
3 dl 10% rõõska koort
2 dl riivitud juustu
soola ja musta pipart
2 muna
Sega kausis jahu, sool ja hakitud külm või. Näpista sõrmede vahel tainas puruseks, siis lisa külm vesi ja suru tainas kokku. Keera toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Siis rulli tainas kergelt jahusel laual õhemaks ja vooderda sellega pirukavorm (24 cm ümmargune või nt 20x30 cm kandiline). Eelküpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne.
Valmista täidis. Tükelda köögiviljad ja keeda soolases vees peaaegu pehmeks. Nõruta sõelal kuivaks ning maitsesta soola ja pipraga.
Kui kasutad Härmavili suvist supisegu, siis lase sel lihtsalt sulada ning kurna sõelal. Eelnevalt keeta pol evaja.
Kata poolküps pirukapõhi köögiviljaga.
Sega munad, koor ja riivitud juust ning vala segu köögiviljadele.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 40 minutit.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Köögiviljapirukas
Pildil on kasutatud 20x30 cm kandilist pirukavormi ning Härmavili "Suvine supisegu" köögiviljasegu.