Köögiviljapirukas

Pildil on kasutatud 20x30 cm kandilist pirukavormi ning Härmavili "Suvine supisegu" köögiviljasegu.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

3 dl e. 180 g nisujahu

näpuotsaga soola

100 g võid

2 sl vett

Täidis:

1 väike lillkapsas

3 porgandit

2 talisibulat või rohelise sibula vart

noori herneid

3 dl 10% rõõska koort

2 dl riivitud juustu

soola ja musta pipart

2 muna

Valmistamine

Sega kausis jahu,  sool ja hakitud külm või. Näpista sõrmede vahel tainas puruseks, siis lisa külm vesi ja suru tainas kokku. Keera toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.

Siis rulli tainas kergelt jahusel laual õhemaks ja vooderda sellega pirukavorm (24 cm ümmargune või nt 20x30 cm kandiline). Eelküpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne. 

Valmista täidis. Tükelda köögiviljad ja keeda soolases vees peaaegu pehmeks. Nõruta sõelal kuivaks ning maitsesta soola ja pipraga.

Kui kasutad Härmavili suvist supisegu, siis lase sel lihtsalt sulada ning kurna sõelal. Eelnevalt keeta pol evaja.  

Kata poolküps pirukapõhi köögiviljaga.

Sega munad, koor ja riivitud juust ning vala segu köögiviljadele.

Küpseta 175 kraadi juures umbes 40 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid, siis võid eelküpsetamise ajaks katta põhja küpsetuspaberiga ja selle peale asetada kuivatatud herned või riisi või spetsiaalsed keraamilised küpsetamiskuulikesed. Siis ei vaju piruka servad küpsetades alla ja põhi jääb ühtlase paksusega.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.09.2020 17:27

Tegin supiseguga, väga hea pirukas!