500 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat
5 dl hakitud talisibulat
4 lahtiklopitud muna
75 g nisujahu (u 1,25 dl)
5 sl hakitud värsket tilli
5 sl hakitud värsket peterselli
2 sl hakitud värsket või 2 tl kuivatatud estragoni
0.5 tl soola
0.5 tl jahvatatud musta pipart
1.25 dl tükeldatud fetajuustu
1.5 dl hakitud kreeka pähkleid
Praadimiseks:Pane riivitud suvikõrvits sõelale ning puista peale sool. Lase umbes 30 minutit nõrguda.
Suru seisnud suvikõrvits kuivemaks esmalt käte vahel, siis köögipaberi vahel.
Sega suvikõrvits, hakitud talisibul, muna, jahu, hakitud till, petersell, estragon, sool ja pipar keskmise suurusega kausis hoolega. Lisa fetajuust. (Seda võib 3 tundi varem teha. Kata kauss kinni ning hoia külmkapis).
Lisa hakitud kreeka pähklid.
Kuumuta ahi 150°C ning pane ahjuplaat ahju.
Kalla suure teflonpanni põhjale oliivõli ning kuumuta pann mõõdukal kuumusel.
Tõsta pannile kuhjaga supilusikatäie kaupa suvikõrvitsasegu ning prae kuldpruuniks (umbes 3 minutit kumbaltki poolt). Hoia praetud suvikõrvitsakooke ahjus soojas.
Serveeri kuumalt.
Retsept on USA ajakirjast "Bon Appétit" (January 1996, Turkish Zucchini Fritters). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Huvitavad ja maitsvad. Juustu oli väga vähe tunda, seda vast võiks juurde panna. Teinekordki võiks teha.
Türgi suvikõrvitsapannkoogid fetajuustuga