Türgi suvikõrvitsapannkoogid fetajuustuga

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat

5 dl hakitud talisibulat

4 lahtiklopitud muna

75 g nisujahu (u 1,25 dl)

5 sl hakitud värsket tilli

5 sl hakitud värsket peterselli

2 sl hakitud värsket või 2 tl kuivatatud estragoni

0.5 tl soola

0.5 tl jahvatatud musta pipart

1.25 dl tükeldatud fetajuustu

1.5 dl hakitud kreeka pähkleid

Praadimiseks:

oliiviõli

Valmistamine

Pane riivitud suvikõrvits sõelale ning puista peale sool. Lase umbes 30 minutit nõrguda.

Suru seisnud suvikõrvits kuivemaks esmalt käte vahel, siis köögipaberi vahel.

Sega suvikõrvits, hakitud talisibul, muna, jahu, hakitud till, petersell, estragon, sool ja pipar keskmise suurusega kausis hoolega. Lisa fetajuust. (Seda võib 3 tundi varem teha. Kata kauss kinni ning hoia külmkapis).

Lisa hakitud kreeka pähklid.

Kuumuta ahi 150°C ning pane ahjuplaat ahju.

Kalla suure teflonpanni põhjale oliivõli ning kuumuta pann mõõdukal kuumusel.

Tõsta pannile kuhjaga supilusikatäie kaupa suvikõrvitsasegu ning prae kuldpruuniks (umbes 3 minutit kumbaltki poolt). Hoia praetud suvikõrvitsakooke ahjus soojas.

Serveeri kuumalt.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast "Bon Appétit" (January 1996, Turkish Zucchini Fritters). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 04.08.2010 18:39

Huvitavad ja maitsvad. Juustu oli väga vähe tunda, seda vast võiks juurde panna. Teinekordki võiks teha.