Kalakotletid

Kasuta valget kalafileed, nt turska või säinast (fotol).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g valget kalafileed

- nt turska või koha või säinast

1 sibul

3 sl nisujahu

3 sl kartulitärklist

2 muna

3 sl värsket hakitud tilli

soola ja musta pipart

1 dl piima

50 g võid

Serveerimiseks:

keedetud kartulit

Valmistamine

Puhasta fileed luudest ja lõika väiksemateks tükkideks. 

Puhasta sibulad ja haki koos kalatükkidega 1 kord läbi hakkmasina. 

Sega hakkmassi hulka jahu, munad, till, sool ja pipar. Sega vähehaaval juurde piim/kohvikoor. Lase kaetult jahedas seista umbes 1 tund.

Kuumuta õli ja või pannil kuldseks. Prae kalakotletid hästi tasasel tulel küpseks (mõlemalt poolt umbes 8 minutit).

Serveeri keedetud kartulite, salati ja tomati-hapukoorekastmega.

Retsept on taani retseptivihikust Karolines Køkken (3, Fiskefrikadeller), veidi täiendatud siit.

LISA KOMMENTAAR