Kasuta valget kalafileed, nt turska või säinast (fotol).
500 g valget kalafileed
- nt turska või koha või säinast
1 sibul
3 sl nisujahu
3 sl kartulitärklist
2 muna
3 sl värsket hakitud tilli
soola ja musta pipart
1 dl piima
50 g võid
keedetud kartulit
Puhasta fileed luudest ja lõika väiksemateks tükkideks.
Puhasta sibulad ja haki koos kalatükkidega 1 kord läbi hakkmasina.
Sega hakkmassi hulka jahu, munad, till, sool ja pipar. Sega vähehaaval juurde piim/kohvikoor. Lase kaetult jahedas seista umbes 1 tund.
Kuumuta õli ja või pannil kuldseks. Prae kalakotletid hästi tasasel tulel küpseks (mõlemalt poolt umbes 8 minutit).
Serveeri keedetud kartulite, salati ja tomati-hapukoorekastmega.
Retsept on taani retseptivihikust Karolines Køkken (3, Fiskefrikadeller), veidi täiendatud siit.
Kalakotletid
Kasuta valget kalafileed, nt turska või säinast (fotol).