2 kg kaaluv ettevalmistatud hani või part
4 õuna
1 sl sojakastet
1 sl punast veini
30 g talisibulat
1 sl ingveripulbrit
soola ja musta pipart
Sega sojakaste, vein, hakitud talisibul, küüslauk, ingver, sool, pipar ja 1 riivitud õun. Määri saadud segu linnule ning lase ööpäev maitsestuda.
Koori ülejäänud õunad ning eemalda õunasüdamikud. Pane 2 tervet õuna hane kõhuõõnsusesse.
Määri ahjupann õliga. Lõika viimane õun ratasteks ning laota need ahjupannile. Tõsta täidetud lind õunaratastele selili.
Küpseta mõõdukalt kuumas ahjus umbes 1,5 tundi. Niisuta lindu aeg-ajalt praeleemega.
Lõika küpsetatud hani või part portsjoniteks. Serveeri koos küpsetatud õunaviiludega ning garneeri maitserohelisega.
Retsept on mugandatud venelaste MillionMenu.info veebilehelt (Goose Baked with Apples). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse, kes kasutas parti.
Kuna mees tuli just Koreast, siis tundus talle väga sobilik, et jõululaual on ka koreapärane hani. Võrreldes Koreas sööduga tuli see hani välja vähe vürtsine ja maitsekas. Võibolla see oligi retseptis taotluslik ja siia juurde oleks tulnud valmistada ka erinevaid teravaid salateid ja kimchid. Muidu hani küpses ahjus ilusti pehmeks ja nahal oli marinaadi maitset ka tunda. Järgmine kord marineeriksin ilmselt kauem.
Õuntega küpsetatud hani või part
Korea stiilis hane- või pardipraad.