Põldoad suitsulihaga

Klassikalised eesti maitsed :)

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud põldube

2 l vett

200 g suitsupekki

100 g porgandit

ja porrut

soola

suhkrut

Roheline hapukoorekaste:

200 g hapukoort

soola

suhkrut

2 sl hakitud sibulapealseid

hakitud peterselli

hakitud tilli

Valmistamine

Leota põldube üleöö külmas vees. Siis kurna, loputa ja pane värske veega keema. Koori pinnale tekkiv vaht. Keeda oad pehmeks.

Prae kuubikuteks lõigatud pekk pannil koos riivitud porgandiga ja vala ubadele. Hauta roog pliidil või ahjus küpseks. Maitsesta.

Serveeri nt rohelise hapukoorekastmega.

Loe veel:

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 01.11.2009 16:28

Väga maitsev, rammus ja toitev :)

Pille
postitatud 20.01.2016 11:23

Zoozi on sellise pildi saatnud: