Kanakarri vürtsikate banaanidega

Kanakintsudest valmistatud vürtsikas õhtusöök.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl õli

1 viilutatud sibul

500 g tükeldatud kanakintsufileesid

1.5 sl punast Tai karripastat

2.5 cm jupp riivitud ingverijuurt

1 sl kalakastet

400 g purk kookospiima

1 dl kanapuljongit

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

2 kooritud banaani paksude viiludena

2 sl hakitud värsket koriandrit

maitse järgi soola

Serveerimiseks:

riisi

poppadume

Valmistamine

Kuumuta potis õli ning hauta selles sibulat 5 minutit.

Tõsta kuumust, lisa kanatükid ning pruunista need ümberringi.

Alanda kuumust, lisa karripasta, riivitud ingver ja kalakaste, sega läbi. Lisa 3 dl kookospiima ning puljong. Kuumuta keemiseni, siis hauta tasasel tulel 25 minutit.

Kuumuta pannil ülejäänud õli. Lisa kollajuur ja koriandriseemned. Kuumuta 2 minutit.

Lisa banaanid ning sega õrnalt. Lisa ülejäänud kookospiim, hauta tasasel tulel 2 minutit. Maitsesta soolaga parajaks.

Sega vürstikad banaanid ettevaatlikult kanakarri hulka. Puista peale koriander ning serveeri riisi ja poppadumidega.

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Chicken curry with Spicy Bananas). Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 10.01.2011 18:15

Üks väga maitsev karri. Banaanid seal sees on kohe nagu punkt i peal :)

Pille
postitatud 28.11.2016 14:41

Zoozi saadetud foto:

Aire1
postitatud 10.12.2015 10:58

Mmmm, lihtsalt viib keele alla. Väga maitsev, terve pere sõi ja kiitis.

Lumehelbeke
postitatud 17.01.2016 20:27

Võrratu roog, kerge teha ja keele viib alla!

JuliaK
postitatud 18.03.2017 17:09

Väga mõnus, pisut vürtsikas. Serveerisin pruuni riisiga. Banaan andis väga huvitava meki.