3 sl õli
1 viilutatud sibul
500 g tükeldatud kanakintsufileesid
1.5 sl punast Tai karripastat
2.5 cm jupp riivitud ingverijuurt
1 sl kalakastet
400 g purk kookospiima
1 dl kanapuljongit
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
2 kooritud banaani paksude viiludena
2 sl hakitud värsket koriandrit
maitse järgi soola
Serveerimiseks:Kuumuta potis õli ning hauta selles sibulat 5 minutit.
Tõsta kuumust, lisa kanatükid ning pruunista need ümberringi.
Alanda kuumust, lisa karripasta, riivitud ingver ja kalakaste, sega läbi. Lisa 3 dl kookospiima ning puljong. Kuumuta keemiseni, siis hauta tasasel tulel 25 minutit.
Kuumuta pannil ülejäänud õli. Lisa kollajuur ja koriandriseemned. Kuumuta 2 minutit.
Lisa banaanid ning sega õrnalt. Lisa ülejäänud kookospiim, hauta tasasel tulel 2 minutit. Maitsesta soolaga parajaks.
Sega vürstikad banaanid ettevaatlikult kanakarri hulka. Puista peale koriander ning serveeri riisi ja poppadumidega.
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Chicken curry with Spicy Bananas). Pildi tegi Ilse.
Üks väga maitsev karri. Banaanid seal sees on kohe nagu punkt i peal :)
Mmmm, lihtsalt viib keele alla. Väga maitsev, terve pere sõi ja kiitis.
Võrratu roog, kerge teha ja keele viib alla!
Väga mõnus, pisut vürtsikas. Serveerisin pruuni riisiga. Banaan andis väga huvitava meki.
Kanakarri vürtsikate banaanidega
Kanakintsudest valmistatud vürtsikas õhtusöök.