Kartulipuder 'Põletav armastus'

Just põlevatava armastuse (Brændende kærlighed) nime all tuntakse Taanis praetud suitsulihaga valmistatud kartuliputru.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid

2-3 dl kuuma piima

400 g suitsupõske või (toor)suitsupeekonit

2 suurt sibulat

50 g võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid ja keeda (soolases) vees pehmeks. Tambi katki, lisa või ja kuum piim ja klopi ühtlaseks pudruks.

Lõika suitsuliha või peekon väikesteks kuubikuteks ja prae pannil krõbedaks. 

Sibul lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks, prae prae teisel pannil võis kuldseks. 

Serveeri kartuliputru sibulaviilude ja lihakuubikutega, kõrvale paku marineeritud peeti.

PS Mõned kokad segavad praetud sibula ja krõbeda suitsuliha kartulipudru hulka. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp, retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. novembrinumbris. 

LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 14.04.2010 17:50

Väga uhke nimi! Olen alati teinudki kartuliputru just niimoodi, et lisan liha või peekonikuubikuid sisse, muidu nagu kuidagi lahja...väga maitsev!

Ilsu
postitatud 19.11.2012 13:03

See on HEA !

Triin28
postitatud 09.02.2014 12:33

Väga maitsev!