Just põlevatava armastuse (Brændende kærlighed) nime all tuntakse Taanis praetud suitsulihaga valmistatud kartuliputru.
1 kg kartuleid
2-3 dl kuuma piima
400 g suitsupõske või (toor)suitsupeekonit
2 suurt sibulat
50 g võid
soola ja musta pipart
Koori kartulid ja keeda (soolases) vees pehmeks. Tambi katki, lisa või ja kuum piim ja klopi ühtlaseks pudruks.
Lõika suitsuliha või peekon väikesteks kuubikuteks ja prae pannil krõbedaks.
Sibul lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks, prae prae teisel pannil võis kuldseks.
Serveeri kartuliputru sibulaviilude ja lihakuubikutega, kõrvale paku marineeritud peeti.
PS Mõned kokad segavad praetud sibula ja krõbeda suitsuliha kartulipudru hulka.
Pildi tegi Juta Kübarsepp, retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. novembrinumbris.
Väga uhke nimi! Olen alati teinudki kartuliputru just niimoodi, et lisan liha või peekonikuubikuid sisse, muidu nagu kuidagi lahja...väga maitsev!
See on HEA !
Väga maitsev!
Kartulipuder 'Põletav armastus'
Just põlevatava armastuse (Brændende kærlighed) nime all tuntakse Taanis praetud suitsulihaga valmistatud kartuliputru.