Tomati-feta-arbuusisalat

Kreekast inspireeritud arbuusisalat tomati, feta, kurgi ja Kalamata oliividega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g kirsstomateid

1 kurk

200 g kõvemat fetajuustu

600 g arbuusi viljaliha

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl palsamiäädikat (balsamico)

75 g Kalamata oliive

2 sl basiilikut

meresoola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika tomatid neljaks, maitsesta meresoolaga. Lõika arbuus väikeseteks sektoriteks. Koori kurk "triibuliseks". Lõika kurk pikuti pooleks ja seejärel paksudeks viiludeks.

Lõika feta kangideks või kuubikuteks. 

Laota tomatid, feta, kurk ja arbuus kenasti vaagnale. Nirista peale oliiviõli ning palsamäädikat. Maitsesta purustatud pipraga, puista peale oliivid ja basiilikulehed.

Serveeri.

Loe veel:

Veinisoovitus:

  • Sauvignon Blanc (mõni kerge prantsuse oma, nt Sauvignon de Touraine)

Retsept on briti ajakirjast delicious. (August 2004, Jill Dupleix, Tomato, feta and watermelon salad). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 29.07.2009 19:30

Salatisse mul Kalamata oliive polnud, panin tavalised mustad. Õli aga oli Kalamata oliividest. Salat oli maitsev.