Kimchi

Korealaste kuulus kimchi-salat niisama söömiseks, samuti võib kimchi't lisada erinevatesse korea roogadesse, vokkidesse jne.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 hiina kapsast (u 500 g)

5-10 tükeldatud talisibulat

100 g meresoola

2-4 tl korea 'gochugaru' tšillipulbrit

1 sl paprikapulbrit (annab kena värvi)

2-3 küüslauguküünt

2 sl suhkrut

1 sl kimchi kastet soovi korral

5 g ingverijuurt või 1 tl ingveripulbrit

soovi korral pool hakitud sibulat

1 õun

1 sl kalakastet

valget redist või porgandit

Valmistamine

Pese hiina kapsad. Lõika juure osa pikuti kaheks ja rebi kapsas pooleks. Suurema kapsa võib neljaks rebida. Lõika kapsad ristipidi u 5 cm viiludeks. Pane kapsas kihiti puhtasse kilekotti või suurde kaussi, puista kihtide vahele ohtralt soola. Suru kapsalehti käte vahel, nii et võimalikult palju vett eralduks ning lase 5-6 tundi soolduda. Sega umbes 3 tunni pärast.

Purusta õun, küüslauk ja ingver purustajas või riivi peene riiviga. Lisa saadud püreele tšillihelbed, kalakaste, suhkur ja soovi korral ka paprikapulber.

Lõika porgand ja/või redis tikkudeks, haki roheline sibul ja lisa pasta hulka. Hõõru korralikult segamini (kasuta kummikindaid)

Võta kapsas soolveest välja ning loputa külma veega - kapsas peaks olema selle aja jooksul pehmenenud. Sega kapsas vürtsipastaga korralikult kokku. Tõsta kapsas purki, vajuta koralikult kokku. Kata purk kaanega, aga ära sulge hermeetiliselt, sest gaasid peavad väljuma. Lase paar päeva toasoojas hapneda, vahepeal suru kapsast allapoole.

Valmis kimchi on üsna pehme konsistentsiga, aga mitte pudrune. Suuremad tükid peaksid ikka veel hamba all krõmpsuma. Valmis kimchi sulge korralikult ja hoiusta külmikus.

Loe veel:

Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Rein
postitatud 13.12.2016 10:22

Millal lisatakse hakitud sibul, õun ja redis?

Janno- tead küll kes
posted on 17.12.2016 00:11

Rein- lisa siis kui ise tahad

Rax
postitatud 25.03.2018 15:44

Tänud!