Kodune ketšup

Kodune tomatiketšup säilib jahedas keldris paar kuud. NB! Täpselt retsepti järgides tuleb üsna piprane ketšup, soovi korral vähenda pipra kogust.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid tomateid

3-4 sibulat

3-4 küüslauguküünt

1 tl valget pipart

1 tl musta pipart

1 tl soola

0.5 dl veiniäädikat

1 dl vett

1-1,5 dl moosisuhkrut

2 tl basiilikut

0.5 dl kontsentreeritud tomatipastat soovi korral

Valmistamine

Lõika tomatitelt varrekoht ning tükelda tomatid suurde potti. Koori ja peenesta küüslauk ja sibul. Purusta pipraterad uhmris. Lisa maitseained, sool, veiniäädikas ja vesi potti. Kuumuta tasasel tulel umbes 50 minutit.

Püreesta, lisa moosisuhkur ning keeda veel 10 minutit aeg-ajalt segades. Lisa valmis ketšupile basiilik (soovi korral ka tomatipasta, mis annab tumedama ja vürtsikama ketšupi).

Jaota steriliseeritud purkidesse või pane karpidega sügavkülma.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kodin Pellervo (Talon tomaattiketsuppi), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

 

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 29.09.2010 10:57

Piprane sai, minu lemmik endiselt kodune tomatiketšup

Kaare
postitatud 08.10.2017 18:25

Võtsin arvesse eelnevat kommentaari ja panin 1 tl pipart. Mul tuli hoopis liiga magus :) See oleneb tõenäoliselt tomatitest.

fsfsfd
postitatud 23.09.2024 14:07

Tomatid on niigi hullult vesised, milleks veel vett?