1 dl oliiviõli
1 viilutatud sibul
1 tl vürtsköömneid
375 g punaseid läätsesid (masoor dhal)
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
0.5 tl tšillipulbrit
0.25 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1.2 l vett
1 suur poolitatud tomat
0.5 tl soola
24 trimmitud okrat
Kuumuta potis õli. Lisa sibul, vürtsköömned ja kaneel ning prae keskmisel kuumusel 5-10 minutit, kuni sibul hakkab pruunistuma.
Lisa läätsed, koriander, tšilli ja kollajuur. Prae aeg-ajalt segades 2 minutit.
Lisa vesi ja sega. Lisa tomatid, sool ja okra. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta aeg-ajalt segades 20-25 minutit, kuni okra ja läätsed on küpsed.
Briti Sainsbury retsept. Pildi tegi TSHEBURASHKA.
Minu jaoks tuli natuke maitsetu, kuigi ma panin maitseaineid natuke suurema koguse kui ette nähtud. Ainus, millega küsimus tekkis, oli 0.25 grammi kurkumit :) Minu meelest maitseaine jaoks väga ebamugav mõõtühik. Aga kuna see nagunii rohkem värvi kui maitse jaoks, siis panin tunde järgi. Ma järgmisel korral paneksin tunduvalt rohkem sibulat ning praeksin ka küüslauku ja lõpuks maitsestaksin sidruni- või laimimahlaga :)
Okra Dhal
Okra e. baamia on Indias populaarne köögivili - siin on see segatud punaste läätsedega.