Krabilihaga Bloody Mary külmsupp

Külmsupp à la Bloody Mary

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 küpset tomatit

4 suurt punast paprikat (eemalda seemned)

2 suurt rohelist paprikat (eemalda seemned)

2 pikka kurki (koori ja eemalda seemned)

3 varssellerit (eemalda kiulised kohad)

1 väike küüslauguküüs

1 tk väike punane sibul

3 sl oliiviõli

1-2 laimi mahl (oleneb tomatite hapususest)

4 sl Worcesteri kastet

soola ja musta pipart

maitse järgi Tabascot

2 sl riivitud värsket mädarõigast

1.25 dl viina soovi korral

450 g puhastatud krabiliha

Valmistamine

Lõika aedviljad, küüslauk ja sibul suurteks tükkideks. Püreesta jaokaupa köögikombainis või kannmikseris, lisades iga kord ka veidi oliiviõli.

Hõõru läbi sõela suurde kaussi (eemaldad tomatinahad ja seemned).

Lisa maitse järgi laimimahla, Worchesteri kastet, soola ja pipart, Tabascot, mädarõigast ja viina. Kata kauss ning pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.

Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola, pipart vm.

Jaota supikaussidesse. Aseta iga portsu keskele 4 sl krabiliha. Riivi peale veidi värsket mädarõigast ja serveeri kohe.

Vaata ka Bloody Mary kokteili, tomateid, lihamarinaadi ning tarretisi.

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Chilled Bloody Mary Soup with Crabmeat)

LISA KOMMENTAAR