Itaalia hakklihapirukas

Muretainapõhjal on tomati-hakklihatäidis.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

3 dl nisujahu

0.5 dl riivitud parmesani

150 g võid

0.5 dl külma vett

Täidis:

500 g kodust hakkliha

1 sibul

1 porru

1 küüslauguküüs

1 sl oliiviõli

1.5 tl soola

0.5 tl valget pipart

2 tl kuivatatud punet

2 dl lihapuljongit

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

Kate:

3 tk muna

2 dl rõõska koort

Valmistamine

Haki tainaained köögikombainis ühtlaseks. Suru võitatud pirukavormi põhjale ja servadele ning pane 30 minutiks külmkappi.

Prae hakitud sibul, porru ja küüslauk õlis. Lisa hakkliha, pruunista. Maitsesta soola, pipra ja punega, lisa puljong ja tomatipasta. Hauta kastet tasasel tulel, kuni vedelik on kadunud ja kaste paksenenud.

Eelküpseta pirukapõhja 225-kraadises ahjus 10 minutit.

Kalla hakklihatäidis eelküpsetatud pirukapõhjale.

Vala peale klopitud muna-kooresegu ning küpseta veel 20 minutit, kuni munapiim on hüübinud.

Kaunista värske basiilikuga ja serveeri krõmpsuva salatiga.

Rootsi Felixi retsept (Italiensk köttfärspaj), pildi tegi Cousinella.

LISA KOMMENTAAR

Väga Hea !
postitatud 14.03.2010 17:41

Väga Hea ! Ühekorra tegin ka nii et panin kaks suuremat sibulat ja porru asemel pool rohelist pabrikat ja pune asemel kas tl täit pitsa maitseainet ! oli ka Väga Hea !

Cousinella
postitatud 05.01.2011 14:41

Väga maitsev pirukas tõesti! Taigen tuli hea krõbe ka.