1 kg sealiha (kaelakarbonaad)
1.25 tl soola
2 sl oliiviõli
3 suurt küüslauguküünt
1 tl kuivatatud aed-piparrohtu
1 tl koriandriseemneid
1 tl lambaläätse seemneid
1 suur hakitud punane sibul
1 tl kuivatatud ja uhmris peenestatud peiulille õielehti (nn imereetia safran) või 0.5 tl kurkumit ehk kollajuurt
2.5 dl vett
1.25 dl hakitud värsket koriandrit
3 sl adžika tšillikastet
Kaunistuseks: Serveerimiseks:kartuliputru
Lõika sealiha 2-3 cm kuubikuteks. Maitsesta kergelt soolaga.
Võta suur paksupõhjaline pott (u 4-5liitrine), pane mõõdukalt tugevale tulele ja lisa lusikatäis õli. Lisa lihakuubikud ning prae aeg-ajalt segades 7-8 minutit, kuni lihatükid on pruunistunud (vajadusel tee seda jaokaupa).
Tambi küüslauk, piparrohi ja 0,5 tl soola uhmris pastaks. Kaabi saadud pasta väikesesse kaussi. Seejärel peenesta uhmris koriandri- ja lambaläätseseemned.
Lisa küüslaugupasta sealihale koos ülejäänud 1 sl õliga ning prae keskmisel kuumusel pidevalt segades 1 minutit.
Lisa sibul, koriander ja lambaläätsed ning imereetia safran või kollajuur. Hauta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud.
Lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ning hauta hästi tasasel tulel umbes tund aega, kuni liha on pehme.
Lisa koriander, 3 sl adžikat ning maitsesta pipraga. Ülejäänud adžika pane eraldi lauale.
Serveerimisel puista sealihahautisele granaatõunaseemneid.
Serveeri tavalise või juustuga rikastatud maisimannapudru (elardži) või kartulipudru või nuudlitega.
Retsept ilmus ka Pille Petersoo raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1", pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev sai ja on nüüd vaieldamatult üks minu lemmikumaid padasid. Tõe huvides peab mainima, et lambaläätsed jäid seekord välja. Polnud parasjagu kuskilt võtta.
Väga huvitav ja maitsev toit, läheb kindlasti kordamisele. Samuti lambaläätsi ei pannud, kuna polnud kusagilt võtta. Lihale tegin kastme ka peale.
Gruusia sealihahautis
Gruusia sealihahautisele (fotol esiplaanil) annavad maitse eksootilised lambaläätsed ja kollajuur ning vürtsikas adžika-kaste. Mina olen kasutanud sea kaelakarbonaadi.