Õlleamps

Vürtsikad ungaripärased hakklihapallid sobivad hästi õlle kõrvale, seda vähemalt retsepti autori, kadunud Peeter Kardi hinnangul.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

300 g väherasvast seahakkliha

300 g väherasvast veisehakkliha

soola ja musta pipart

25 g paprikapulbrit (u 2-3 sl)

20 g peenestatud köömneid

2 küüslauguküünt

praadimiseks õli

Külm kaste:

3 dl ketšupit (nt Salvest)

1 hakitud sibul

Valmistamine

Maitsesta hakklihamass soola, pipra, paprika, köömnete ja purustatud küüslauguga. Sega hoolikalt läbi. Vormi hakkmassist väikesed pallikesed. Prae kuumas õlis pruuniks.

Valmis pallidesse torka tikk ja aseta pallid vaagnale. Vala peale hakitud sibulaga segatud ketšupit.

Serveeri külmalt või kuumalt. Õlleampsu kõrvale paku head külma õlut.

Loe veel:

Peeter Kardi retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.05.2020 14:32

Ma tegin sohki, kasutasin valmis lihapalle :D AGA - see ketšup hakitud toore sibulaga oli väga tore avastus!