Vahemere pirukas

Vahemereliseks teevad selle piruka tuunikala, oliivid ja tomatid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

200 g nisujahu

1 tl soola

2-3 sl külma vett

Täidis:

2 sl õli

1 suur sibul

3 küüslauguküünt

2 tl kuivatatud basiilikut või pitsamaitseainet

2 veega tuunikalakonservi

250 g kirsstomateid

soola ja musta pipart

20-30 head kivita oliivi

0,5 dl riivitud juustu

Peale:

2 dl 10% rõõska koort

2 muna

0,5 dl riivitud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 225C, määri 26 cm läbimõõduga pirukavorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga.

Sega kausis jahu ja sool, näpi juurde või. Siis lisa vesi ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.

Haki sibul ja purusta küüslauk ning kuumuta mõlemad õlis läbi. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta soola, pipra ja 1 tl basiiliku või pitsamaitseainega.

Puista eelküpsetatud tainale riivjuust, siis tõsta peale sibula-oliivi-tuunikalasegu. Laota peale kirsstomatid ja oliivid. Puista peale ülejäänud basiilik ja riivjuust.

Sega rõõsk koor ja munad omavahel, maitsesta soola-pipraga ning kalla segu täidisele. Puista peale ülejäänud juust.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni täidis on küpsenud ja pirukas on pealt kenasti kuldne.

Retsept on mugandatud sarja 100 rooga raamatust "100 pirukat", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

sassis
postitatud 17.04.2008 13:38

Kordi proovitud ja lihtsamat ja lollikindlamat pirukat annab välja mõelda. Alt minna võimatu ja tulemus alati aplausi väärt. Kindel soovitus retseptiotsijatele

Merx
postitatud 26.02.2008 15:02

Jube hea pirukas. Hakkasin seda tegema sõbranna soovitusel ja teen seda nüüd vähemalt 12 korda aastas. Seda on lihtne teha ja tuleb alati maitsev. Nammi...

Malle
postitatud 02.07.2008 14:53

Pirukas on võrratu, olen sellega mitmel korral sõpru üllatanud ja rõõmustanud.

Tiramiiiisu
postitatud 01.09.2010 08:47

Väga maitsev ja lihtne pirukas.

K.
postitatud 26.04.2018 23:43

Plaadile tuleb teha 2x kogus

Elin
postitatud 18.09.2013 11:46

huvitav, kui plaadile teha, kas siis kogused peaksid olema suuremad?

K.
postitatud 26.04.2018 23:44

Plaadile tuleb teha 2x kogus :)

Mari
postitatud 08.04.2014 09:27

Põhi ei meeldinud üldse, kõik muu oli norm.

Kairi N @ FB
postitatud 19.04.2015 21:41

Peale trenni ja sauna maitses eriti hästi:)

Pille
postitatud 17.02.2018 17:45

Igati tore pirukas, meile meeldis. Kasutasime kirsstomateid.