100 g võid
200 g nisujahu
1 tl soola
2-3 sl külma vett
Täidis:2 sl õli
1 suur sibul
2 tl kuivatatud basiilikut või pitsamaitseainet
2 veega tuunikalakonservi
250 g kirsstomateid
soola ja musta pipart
20-30 head kivita oliivi
0,5 dl riivitud juustu
Peale:2 dl 10% rõõska koort
2 muna
0,5 dl riivitud juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 225C, määri 26 cm läbimõõduga pirukavorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga.
Sega kausis jahu ja sool, näpi juurde või. Siis lisa vesi ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Haki sibul ja purusta küüslauk ning kuumuta mõlemad õlis läbi. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta soola, pipra ja 1 tl basiiliku või pitsamaitseainega.
Puista eelküpsetatud tainale riivjuust, siis tõsta peale sibula-oliivi-tuunikalasegu. Laota peale kirsstomatid ja oliivid. Puista peale ülejäänud basiilik ja riivjuust.
Sega rõõsk koor ja munad omavahel, maitsesta soola-pipraga ning kalla segu täidisele. Puista peale ülejäänud juust.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni täidis on küpsenud ja pirukas on pealt kenasti kuldne.
Retsept on mugandatud sarja 100 rooga raamatust "100 pirukat", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Kordi proovitud ja lihtsamat ja lollikindlamat pirukat annab välja mõelda. Alt minna võimatu ja tulemus alati aplausi väärt. Kindel soovitus retseptiotsijatele
Jube hea pirukas. Hakkasin seda tegema sõbranna soovitusel ja teen seda nüüd vähemalt 12 korda aastas. Seda on lihtne teha ja tuleb alati maitsev. Nammi...
Pirukas on võrratu, olen sellega mitmel korral sõpru üllatanud ja rõõmustanud.
Väga maitsev ja lihtne pirukas.
Plaadile tuleb teha 2x kogus
huvitav, kui plaadile teha, kas siis kogused peaksid olema suuremad?
Plaadile tuleb teha 2x kogus :)
Põhi ei meeldinud üldse, kõik muu oli norm.
Peale trenni ja sauna maitses eriti hästi:)
Igati tore pirukas, meile meeldis. Kasutasime kirsstomateid.
Vahemere pirukas
Vahemereliseks teevad selle piruka tuunikala, oliivid ja tomatid.